VAATA GALERIID Vana hea Väinjärve veepidu tõi rahva suve nautima

Copy

Seekordne Väinjärve veepidu andis välja korraliku suvefestivali mõõdu: kaks lava, muusikat igale maitsele, pikk toidutänav, iga nurga peal meelelahutus, saunad ning terve päeva väldanud spordiprogramm.

Sealjuures pole ühelgi tänapäeva suvefestivalil nii pikka ajalugu. Nimelt korraldati Väinjärve veepidu juba 58. korda. Peo korraldusõiguse lunastasid Järva vallalt Wildin’ Estonia noored, kellest suur osa on lapsepõlves ja noorena isegi Väinjärve veepeol olnud ning seega oskavad nad hinnata, milline see üritus olema peaks, et pakkuda igas vanuses Järvamaa inimestele ühte mõnusat suvist pidu.

Ja nii oligi, ühe suvise koguperefestivali kohaletulnud ka said. Kuigi peoga olid konkureerimas Keilas esmakordselt toimunud Nublikum, Viljandi folgifestival ning Võsul mürtsus rannafestival, kogunes rahvast omajagu ka Väinjärve äärde. Väinjärve veepidu ongi traditsiooniliselt olnud kohaliku kogukonna suvine kokkusaamiskoht, kus kohtab sageli just neid inimesi, kes enam maakonnas ei ela, kuid hoiavad kodukohaga sidet.

Tagasi üles