Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Türi vallavanem Sulo Särkinen tõi juunikuu volikogus välja kaks meditsiinilist väljakutset, millest üks puudutab Järvamaa haigla tulevikku ja teine eesseisvat perearstide defitsiiti Türi vallas, sest kaks perearsti soovivad peatselt pensionile minna. Kui volikogu lubaski kaaluda, milliste meetmetega järgnevate aastate jooksul valda uusi perearste meelitada, siis Järvamaa haigla tulevik külvas volinikes omajagu ärevust. Nimelt avaldas vallavanem, et seoses haiglavõrgu ümberkorraldustega on riigil plaan Järvamaa haiglast kui maakondlikust üldhaiglast kujundada aastaks 2040 niinimetatud kogukonnahaigla.

* Seekordne Väinjärve vee­pidu andis välja korraliku suvefestivali mõõdu: kaks lava, muusikat igale maitsele, pikk toidutänav, iga nurga peal meelelahutus, saunad ning terve päeva välda­nud spordiprogramm. Sealjuures pole ühelgi tänapäeva suvefestivalil nii pikka ajalugu. Nimelt korraldati Väinjärve veepidu juba 58. korda. Wildin’ Estonia projektijuhi Hannes Linno esialgsel hinnangul võis külastajaid olla üle tuhande. «Järelpeol Ervital käis ka ligi 300 inimest,» lisas ta.

* Türil Paide tänava tumekollases ärihoones, kus asub ka Nofretete ilusalong, avas juuni lõpus oma uksed Türi tegevuskeskus. Maja neljandal korrusel ootavad külastajaid peoruumid, kus on võimalik tähistada nii erinevaid sündmusi, näiteks laste ja täiskasvanute sünnipäevasid, kui ka võtta osa tegevuskeskuse korraldatud kogukonnaüritustest.

* Rassi küla Facebooki grupis andis kohalik loodusmees Elor Ilmet reedel teada, et nägi Tõrvaaugu pargis hommikul noort hundikutsikat Rassi külamaja uudistamas ja kohalike koertega sõprust sobitamas.

* Laupäeval toimus Kabalas 58. Kabala laulu- ja tantsupidu, mis kandis seekord nime «Meie oma lugu» ja oli pühendatud kultuuririkkuse aastale. Just seetõttu toimuski pidu seekord eriliselt rahvalikus võtmes.

* Järvamaa valdade eksjuhid Maarja Brause ja Arto Saar naasid Eesti omavalitsusjuhtide suviselt mitmevõistluselt topeltvõiduga. Sellise vägiteoga pole järvalased kunagi varem hakkama saanud.

Märksõnad

Tagasi üles