Kukeseeni leiab nii turulettidelt kui ka metsa alt

Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Teisipäeva lõunal Paide turul jalutades võis aimu saada, et alanud on kukeseenehooaeg. Müüjate ja hobikorjajate juttudele ning seene kilohinnale toetudes saab tõdeda, et suvised temperatuurid ja kohatised vihmahood on kaasa toonud tõsiselt lopsaka seenesaagi.

Keskmisele turuletile olid oma kauba üles seadnud regulaarsetele turukülastajatele tuttavad Madis Suits (pildil) ja Aveli Valb, kes käivad Paides saaduseid müümas Tartumaalt. Viimati suhtles Järva Teataja Paide turul Suitsu ja Valbiga juunikuu lõpus ning peamine silma torganud erinevus leti peal oligi kukeseente olemasolu. Suitsu sõnul andis juba juulikuu algus märku, et tulemas on edukas seeneaasta. «Ka juuli keskel oli väga rikkalik aeg, kuid enamasti on just augusti algus see kõige parem kukeseeneaeg. Loodetavasti tulevad teised seened ka augusti lõpus või septembri alguses järele,» lisas Suits.

Teisipäeval võis Paide turult leida kukeseente hinnasilte vahemikus kümme kuni kümme eurot ja 80 senti. Kuigi saak on hea, pole Suits hinnalanguses kõige optimistlikum ning paneb inimestele südamele jälgida hinna asemel pigem seente kvaliteeti. «Ei usu, et hind väga kukub. Samas inimene ei taha kilo eest kümme eurot maksta, viisteist eurot veel vähem. Müüja aga tahab oma seentest lahti saada. Arvangi, et odavamalt müüakse seisma jäänud seeni – umbes kaheksa või seitsme euroga,» lisas ta.

Tagasi üles