Türi leidis noorte heaolu toetava ametniku

Copy
Birgit Jürjens asus Türi vallas tööle noorte heaolu spetsialistina.
Birgit Jürjens asus Türi vallas tööle noorte heaolu spetsialistina. Foto: Türi vald

Türil asus 1. augustist noorte heaolu spetsialistina tööle Birgit Jürjens. Ta on üks kolmest selle valdkonna töötajast, kes aitavad ellu viia projekti „Järvamaa noorte toetamine“. Paides alustas samas ametis hiljuti tööd Kristi Tammistu Järva vallas katab sama valdkonda Madli Matvejev.

Türil noorte heaolu eest vastutama asunud Birgit Jürjens omab kümneaastast isiklikku ettevõtluskogemust iluteenindajana, kus suhtlemine ja klientidega arvestamine olid tema igapäevatöö osa.

Praeguseks on Jürjens eluala muutmas ning lõpetanud Järvamaa kutsehariduskeskuses tegevusjuhendaja eriala. Viimati töötas Birgit MTÜ Me Hoolime Sinust meeskonnas. Ta oli erivajadustega lastehoius lapsehoidja, tegevusjuhendaja erinevatele klientidele ning Paide linnavalitsuses tugiisik.

Birgiti Jürjensi töö eesmärk on läbi oma töö toetada ja panustada kogukonda ning aidata seeläbi noori ühiskonna ellu tagasi. Tema ülesanne on juhinduda noorte vajaduste ja huvide põhjalikust mõistmisest, pakkudes neile vajalikku tuge ja ressursse. "Usun, et iga noor väärib võimalust ning tahan aidata neil seda saavutada," lausus ta.

Märtsis alustasid 60 kohalikku omavalitsust toe ja lahenduste pakkumist 15 - 29aastastele noortele, kes on Eestis tööturult või haridusest erinevatel põhjustel kõrvale jäänud.

Türi vald, Järva vald ja Paide linn on liitunud noortegarantii tugisüsteemiga, mis on osa laiemast Eesti tegevuskavast. Kava eesmärk on jälgida, et kõik sihtrühmas olevad noored üle Eesti saaks kas tööpakkumise või täiendusõppe, õpipoisiõppe või praktikapakkumise nelja kuu jooksul pärast töötuks jäämist või haridussüsteemist lahkumist.

Projekti „Järvamaa noorte toetamine“ raames on nüüd tööle võetud kolm noorte heaoluspetsialisti, igasse omavalitsusse üks spetsialist.

Noore toetamiseks kasutatakse noore individuaalsetest vajadustest lähtuvaid tööpõhimõtteid, mis võimaldavad nooreni jõuda ning toetavad nende vajaduse väljaselgitamist, tugitegevuste pakkumist või korraldamist. Tegemist saab olla nii lühiajalise kui ka pikaajalise toetamisega, sealhulgas vajalike teenuste ja toetuste tutvustamisega.

Türi vallavanem Sulo Särkinen näeb omavalitsujuhina suurt vajadust toetada meie maakonna noori. "Antud toetus annab meile võimaluse tööle rakendada lisatööjõu näol noorte heaolu spetsialist, kes saab olla lisaks projekti eesmärkidele toeks ka lastekaitse valdkonnas," sõnas ta.

Projekti abikõlblike kulude kogumaksumus on 387 934,92 eurot. Projekti abikõlblikkuse periood on selle aasta 1.märtsist 2026. aasta 30. novembrini. Projekti koordineerib SA Järvamaa, kus töötab programmi eesmärkide saavutamiseks koordinaator/projektijuht Reelika Roosileht-Bork.

Tagasi üles