Sa rulli-rulli-rulli riisi sušideks,kuniks uued kliendid on sul ukse ees

Copy
Inna Kovalchuk valmistas varem sušisid vaid ukrainlaste kogukonnale. Nüüd otsustas ta riisirulle pakkuma hakata ka kohvikus Borš laiemale üldusele.
Inna Kovalchuk valmistas varem sušisid vaid ukrainlaste kogukonnale. Nüüd otsustas ta riisirulle pakkuma hakata ka kohvikus Borš laiemale üldusele. Foto: Dmitri Kotjuh

Ansambli Öed hittlaulu «Rulli, rulli, rulli» sõnu väänates võib ju mõelda, et küllap toob tänapäevane rahva lemmiktoit suši söögikohtadesse palju kliente. Paides leiab värskelt valmivat sušit aga vaid kolmest söögikohast ja Türil ei teata riisirullijaid üldse olevat. Valmis suši-komplekte saab osta ka hästivarustatud poodidest, kuid seda võimalust kasutatakse pigem teisejärgulisena.

Esimene pääsuke Paide sušiturul oli kolme aasta eest kevadel E-Piima spordihallis tegutsev Paide Poke kohvik, mis säras ja särab siiani eelkõige maitsvate pokekausside valmistamisega, kuid menüüsse tulid kohe ka suhteliselt samal toorainel põhinevad sušid.

Paide Poke kohviku juhataja Mari-Liis Rulli ütles, et kui pokekausse ostetakse rohkem lõunaks, siis pärastlõunast suureneb huvi ka sušide vastu. «Eks suši olegi rohkem selline gurmeeamps, mida heas seltskonnas või mõnel erilisel põhjusel nauditakse,» sõnas ta.

Tagasi üles