Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Neljapäeval kohtusid Pärnu rannastaadionil Konverentsiliiga teise eelringi korduskohtumisel Paide linnameeskond ja islandlaste Stjarnan FC. Paidekatel oli selg õrnalt vastu seina, sest nädal varem tunnistati islandlaste nappi paremust. Seis keerati eeskujulikult ümber ning islandlastele köeti 4 : 0 saun. Paide on taas Konverentsiliiga kolmandas eelringis!

* «Täiesti pe***s, kui raske on!» purskas nii mõnigi naiskodukaitsja möödunud nädalavahetusel toimunud koormusmatkal Lahemaa rahvuspargis. Pole just eriti naiselik ega väärikas käitumine, ent kui matk nõuabki roppu moodi tahtejõudu ja mehemoodi visadust, võib sellised emotsioonipuhangud andestada. Eelmisel reedel startis Loksalt naiskodukaitse aasta raskeimale sõjalissportlikule võistlusele 13 naiskonda, et läbida 36 tunni jooksul 70-kilomeetrine trass ja kohustuslikud tegevuspunktid. Asja tegid veel raskemaks vaenlased, kes võistlejaid jälgisid ja võisid kokkupuute korral nende elu võtta (igal võistlejal oli viis elu).

* Ansambli Öed hittlaulu «Rulli, rulli, rulli» sõnu väänates võib ju mõelda, et küllap toob tänapäevane rahva lemmiktoit suši söögikohtadesse palju kliente. Paides leiab värskelt valmivat sušit aga vaid kolmest söögikohast ja Türil ei teata riisirullijaid üldse olevat. Valmis suši-komplekte saab osta ka hästivarustatud poodidest, kuid seda võimalust kasutatakse pigem teisejärgulisena. Esimene pääsuke Paide sušiturul oli kolme aasta eest kevadel E-Piima spordihallis tegutsev Paide Poke kohvik, mis säras ja särab siiani eelkõige maitsvate pokekausside valmistamisega, kuid menüüsse tulid kohe ka suhteliselt samal toorainel põhinevad sušid.

* Eelmisel aastal palus kohalik noor Ferkle Kalaus heade inimeste abi, et täita oma unistus ja suunduda Prantsus­maale õppima. Tänaseks on seitse kuud möödunud ning Kalaus on näinud palju vaeva ning usinalt õppinud. Michelini tähed ei ole talle enam unistus, vaid ta annab iga päev oma panuse, et restoran Auberge de l’Ill oleks jätkuvalt kõrges mängus ja tärnidega tunnustatud.

* Ervita marjakasvatus on taas oma uksed avanud suviseks korjamishooajaks ning seda tänavu isegi paar päeva varem kui oodatud. Mahedaid kultuurmustikaid saab marjasõber tellida omale koju või tulla ise kasvatuse turbapõldudele noppima. Samuti on ettevõttel alates kevade lõpust valikus uus toode, mis leiab populaarsust ka väljaspool Eestit.

Märksõnad

Tagasi üles