Meico Vetik sõitis end pronksile

Copy
Meico Vettik näitas Eesti meistrivõistlustel, et on konkurentsis tagasi ja valmis võitlema parimate kohtade eest.
Meico Vettik näitas Eesti meistrivõistlustel, et on konkurentsis tagasi ja valmis võitlema parimate kohtade eest. Foto: EMF

Belgias Lommeli krossirajal peetud motokrossi maailmameistrivõistluste etapil oli kavas EMX Open klassi hooaja ainus ja otsustav võistlus. Meie sõitjatel läks seal väga hästi, Paide noormees Meico Vettik tuli võistluse kokkuvõttes kolmandaks, kirjutab msport.ee.

EMX Open klassis oli Lommelis kohal viis Eesti sõitjat. Ajasõidus oli meie parim Meico Vettik, kes sõitis välja kuuenda ringiaja. Esikümnesse mahtus ka kaheksandana Gert Krestinov.

EMX Open klassi avasõidus ei teinud keegi meie viisikust väga head starti. Kõige paremini sai liikuma Krestinov, kes esimesel ringil esikümne piiril oli. Kohe tema seljataga võttis koha sisse ka Vettik. Vettik hakkas kohe väga agressiivselt sõitma ja see tasus end ka ära. Neljandaks ringiks oli Meico juba seitmendale kohale tõusnud. Maailma raskeimal krossirajal tundis ta ennast koduselt ja hea hoog jätkus. Järgnevatel ringidel tegi Vettik veel mitu möödasõitu ja kaheksandaks ringiks oli meie mees neljandale kohale tõusnud.

Esikolmik oli selleks hetkeks juba suure edumaa sisse saanud ja puhta sõiduga oli keeruline veel kohta parandada. Mõned kurvid enne sõidu lõppu sai liidrikohal sõitnud itaallasel Giuseppe Tropepel kütus otsa ja ta jäi rajale seisma. Vettik ületas tänu sellele finishijoone suurepärasel kolmandal kohal.

Pühapäeva varahommikul toimunud teises ja otsustavas võistlussõidus tegid Vettik ja Krestinov taas korralikud stardid ning nad pääsesid kohe top 10 sisse. Avaringilt tulles oli Krestinov seitsmes ja Vettik kaheksas. Kogu sõidu suutsid mehed suuri vigu vältida ning paarisrakendina tulid nad pidevalt ettepoole. Mitmed favoriidid tegid samal ajal rajal sõiduvigu ja kukkusid. Avasõidu võitjal De Waalil oli probleeme tehnikaga ja tema jäi samuti varsti samuti raja äärde. See kõik oli positiivne meie sõitjatele. Krestinov tõusis tugeva sõidu lõpuga kolmandaks ja Vettik lõpetas sõidu tema seljataga neljandana.

EMX Open klassi hooaeg oligi vaid ühe etapiline ja sarja kokkuvõttes tuli Meico Vettik pronksmedalile. Vettik kogus kahe sõidu kokkuvõttes 38 punkti.

Tagasi üles