Ringrajasõitjad kihutasid Soomes

Copy
Pildil sõidab Hispaania treeninglaagris sõidab Selyn Kazakova Superstock 600 klassi mootorrattaga Yamaha R6. Esimese sõidu Eestis tegi ta mai alguses Audru ringrajal.
Pildil sõidab Hispaania treeninglaagris sõidab Selyn Kazakova Superstock 600 klassi mootorrattaga Yamaha R6. Esimese sõidu Eestis tegi ta mai alguses Audru ringrajal. Foto: Erakogu

Ringrajasõidu Eesti meistrivõistluste kolmas etapp viis sõitjad Soome uuenenud Alastaro ringrajale.

Võistluse kiireim eestlane oli ka seekord esimest aastat Superstock 600 klassis võistlev Hugo-Brent Freiman, kes sõitis endale välja seitsmenda stardiruudu. 11.. stardipositsiooni sai Paide neiu Selyn Kazakova.

“Tulime Alastarosse, et kogemusi koguda. See oli esimene kord siin rajal Yamaha R6-ga sõita,” rääkis Selyn Kazakova. “Neljapäevasel treeningul tegin paar sessiooni ja kõik töötas, laupäeval aga algasid remonditööd. Teisel sessioonil ei tahtnud motikas enam edasi minna ja hakkasime isaga mõtlema, mis toimub. Õnneks olid teised Vihuri liikmed ka kohal ja tegi väga südame soojaks, kui nad kõik tulid aitama, et mind uuesti rajale saada. Suured tänud Hugo isale, Andre isale, Silvesteri isale ja kõigile teistele, kes abi pakkusid! Pool päeva läks vea leidmisele ja viimasel sessioonil pääsesin rajale – kõik toimis.”

“Rajaga kohanesin aeglaselt, ei olnud ka motikas õigesti seadistatud, kuid andsin endast parima sellega, mis oli,” lisas Kazakova. “Kvalifikatsioonis sain 15. koha ja võidusõidu lõpetasin 11. kohal. Esimesed viis ringi sain natuke heidelda ühe soomlasega, Viiendal ringil sain temast mööda ja edaspidi sõitsin omas vees. Kokkuvõttes olen rahul ja suutsin ka parandada oma ringiaega!”

Vanem kolleeg Hanno Velt avaldas noortele Superstock 600 sõitjatele kiitust: “Meie noored Hugo, Silvester (Sarapik- toim)ja Selyn on 600cc klassis märkimisväärselt edasi liikunud. Hugo tegi eriti hea sõidu. Üldse oli ta kogu nädalavahetuse kiireim Eesti sõitja. Aga eks me käisime Alastaros ka mitu korda trenni tegemas. Samuti Silvester Sarapik üllatas täna südi sõiduga. Marko Rohtlaan on kasvatanud uue põlvkonna noori, kes väga ilusti sõidavad.”

Tagasi üles