Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide muusika- ja teatrimaja otsis hankega viieks aastaks oma majja kohvikupidajat. Parima pakkumise tegi Viljandimaal tegutsev firma OÜ Kildu Grupp, mille taga seisab skandaalne ekspoliitik Priit Toobal. Tooba­li soov on luua päevakohvikust ka õhtusem restorani stiilis ajaveetmiskoht. Ta sõnas, et teatrikohvikul oli juba oma klientuur, mida ta kindlasti püüab üle võtta, kuid samal ajal sihtrühma ka avardada. «Enda kontseptsioonis soovime teatrimaja üritustele lisaks hakata korraldama kohvikus oma üritusi. Tahame olla kõige laiemas mõttes kultuurikohvik – pakkuda nii toidukultuuri kui ka head kuulamist ja vaatamist,» selgitas­ Toobal.

* Nädalavahetusel sotsiaalmeedias levima hakanud üleskutsed anda teada Järvamaal seiklevatest okassigadest polnud sugugi nali. Kaljusalu talu loomapargist pääses tõepoolest jooksu kaks Eestis tavapäraselt mitte elavat looma, keda talupere ja vabatahtlikud kohe kiiresti otsima asusid. Kaljusalu talu peremees Jaanus Heinaste ütles, et okassead on Öötlas loomapargis olnud juba üle aasta, kuid hiljuti kolisid nad eksootilised loomad oma uue Kirna maja juurde. «Tegin neile küll turvalise aediku ümber, turvasin laiade prussidega ning metalne võrk oli ka piirdeks, aga nad ikkagi närisid selle läbi ja said putku,» selgitas ta. «Tänapäeval tehakse metallvõrgud tõenäoliselt nii kehvast materjalist, et materjali kokku hoida.»

* Laupäeval kella 20 ajal sai politsei väljakutse Türile Kesklinna parki, kus purjutav seltskond oli tülli läinud. «Tüli käigus löödi terava esemega üht meest, kelle meedikud raskes seisus haiglasse viisid. Politsei võttis lööja kinni ja viis ta menetlustoiminguteks jaoskonda,» ütles Kesk-Eesti jaoskonna patrullpolitseinik Mati Karbus. Juhtunu täpsemad asjaolud ja tüli tagamaad selguvad politsei edasise uurimise käigus. Järva Teataja andmeil on mõlemal mehel kriminaalne minevik.

* Paide linnameeskond kordas eelmisel neljapäeval klubi ajaloo parimat tulemust eurosarjas. Konverentsiliiga teises eelringis seljatas ta kahe mängu kokkuvõttes 5:2 Islandi klubi Stjarnan FC ja sammus kolmandasse eelringi. Enne teist eelringi loositi kolmanda eelringi vastaspaarid. Paide linnameeskonna ja Stjarnani mängu võitjale tuli loosikausist vastu paar BK Häcken – F91 Dudelange. Kui järvalaste teise eelringi saatus oli enne teist mängu veel lahtine, siis rootslased otsustasid Luksemburgi klubi vastu kõik ära juba esimese mänguga: võõrsil tuli võit 6:2 ja kolmapäeval alistus Dudelange koduväljakul seisuga 6:1. Kahe mängu kokkuvõttes näitasid rootslased 12:3 võiduga oma jõudu ja sammusid kindlalt edasi. Rootsi jalgpalliliiga on väga tugev ja seal mängib palju võimsaid meeskondi. Mis võistkond on BK Häcken?

* Laupäeval Türil peetud suur Alempois MC motopidu algas paraadiga, mis tõi linnaruumi rohkelt mootorrattaid. Linlaste meelt lahutas keskväljakul Biker24 trikisõitja vaatemäng.

* Reedel ja laupäeval nägi Järva-Jaani vahel liikumas paarisadat retrokulgurit, mis on valminud aastatel 1900–1999, ja samale ajastule vastavalt riietunud pealtvaatajaid. Reedel algas üritus ühise öösõiduga, mida hiljem tähistati õhtuse meelelahutusprogrammiga vanatehnika varjupaiga kuursaalis.

Märksõnad

Tagasi üles