Järvamaa jalgpallur pallib noortekoondises

Copy
Andreas Põder (nr. 16) mullu U15 koondise kohtumises Moldova vastu.
Andreas Põder (nr. 16) mullu U15 koondise kohtumises Moldova vastu. Foto: Katariina Peetson / Eesti Jalgpalli Liit

Eesti noormeeste U16 koondis kogunes esmaspäeval nädalapikkuseks treeninglaagriks, mille osana peetakse Lätis kaks maavõistlusmängu. Koondise koosseisu kuulub 22 noormängijat, teiste seas ka Andreas Põder Paide Linnameeskonnast. 

Eesti noormeeste U16 koondise peatreener Marko Pärnpuu nimetas nädalapikkuseks laagriks koosseisu 22 mängijat, kes tulevad kokku 12 erinevast jalgpalliklubist. Tallinnas treenis koondis ühiselt kaks päeva ning seejärel sõideti Lätti, et oma oskused ka proovile panna.

Riias kogunevad lisaks Eesti ja võõrustajariigi noortekoondisele ka Leedu ja Türgi. Kõiki osalejaid ootab ees kaks maavõistlusmängu: 9. augustil kohtuvad omavahel Leedu ja Eesti ning Läti ja Türgi; kaks päeva hiljem, 11. augustil toimuvas kohtumises lähevad omavahel vastamisi esimeste mängude võitjad ja kaotajad.

Andreas Põder on koondisesse arvatud äärekaitsjana, kuid ta on treenerite silmis võrdlemisi universaalne mängija, keda saab vajadusel kasutada ka ääreründes.

Põdrale on see tänavu juba viies kord koondisega liituda. Kevadel kohtus koondis mitteametlikus maavõistluses Lõuna-Soome koondisega, kellele jäädi alla 0:3.

Eeelmisest aastast on enamusel U16 koondise noormeestest ette näidata aga rahvusvahelise arenguturniiri võit, kus jõuvahekordi mõõdeti Moldova, Aserbaidžaani ning Bosnia-Hertsogoviinaga.

Riias toimuvate maavõistlusmängude ajakava:

Reede, 09.08.2024

kell 12.00: Läti – Türgi, Arkādija staadion

kell 17.00: Leedu – Eesti, Arkādija staadion

Pühapäev, 11.08.2024

kell 11.00: Türgi – Leedu/Eesti, Arkādija staadion

kell 16.00: Läti – Leedu/Eesti, Arkādija staadion

Tagasi üles