Paide linnameeskond täiendas jällegi jõudsalt rahakotti

Copy
Kahe mängu kokkuvõttes 5-2 võit Stjarnan FC üle ning edasipääs Konverentsiliiga kolmandasse eelringi tõid linnameeskonna rahakotti kopsaka summa.
Kahe mängu kokkuvõttes 5-2 võit Stjarnan FC üle ning edasipääs Konverentsiliiga kolmandasse eelringi tõid linnameeskonna rahakotti kopsaka summa. Foto: Dmitri Kotjuh

Eurosarjas edukalt mängimine tähendab klubidele üldjuhul ka lisa rahasüsti. Paide on nüüd välja jõudnud Konverentsiliiga kolmandasse eelringi, seega on jälle aeg piiluda põgusalt linnameeskonna rahakotti.

Paljudel inimestel on jäänud väär arusaam, et eurosarjas teenitud raha jääb täies mahus klubile, kuid tegelikult lisandub sinna ka mitmeid väljaminekuid. Näiteks saadud boonuse eest tasutakse reisikulud ning kodumängu korralduskulud. Siiski on oluline ümber sõnastada meedias ringlev fakt, et boonused ja reisitoetused on üksteisest eraldi- tegelikult boonuse eest tasutaksegi kõik väljaminekud. Järva Teataja mainis peale linnameeskonna teise eelringi edenemist , et paljudel klubidel on komme maksta mängijatele edu korral ka boonuseid- kas Paide teeb seda või mitte, seda ei saa kindlalt väita.

Tänasel päeval saab kindlalt väita, mis suuruses on tänavuse hooaja preemiad. Esimesse eelringi jõudmine läbi liigakoha tähendab klubile 325 000 euro suurust rahasüsti, teises ringis osalemine suurendab summat 375 000 euro võrra ning kolmandas jällegi 375 000 võrra. Seega Paide on tänaseks edukate euromängude eest teeninud üle miljoni auhinnaraha.

Tagasi üles