Väätsal toimub mõisakontsert

Copy
Kontratenor Martin Karu.
Kontratenor Martin Karu. Foto: Corelli Music

Kontserdisarjas “Eesti mõisad 2024” jõuab esmakordselt Järvamaale noor ja särav Londoni mainekaima kõrgkooli magistrikraadiga kontratenor Martin Karu. Tema edu muusikamaailmas on lausa uskumatu, alustades Vanemuise lavastuse Händeli ”Julius Caesar” peaosast kuni suurvormideni välismaa lavadel.

Laupäeval, 10. augustil kell 18 algav kontsert toimub Väätsa mõisas. Sari “Eesti mõisad” on tutvustanud siiani paljusid Järvamaa toredaid mõisaid, kuid seda veidi varjatud pärli pole kontserdikorraldajad veel avastanud.

Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari „Eesti mõisad" on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega. Suvel 2022 sai alates aastast 1999 igal suvel toimunud sarjas mängitud 100-s erinevas mõisas üle Eesti ning kontserdisari jätkub juba 26. korda.

KAVA: säravalt kaunis barokiaja muusika ajastu pillidel, nagu see kunagi mõisasaalides võis kõlada. Bachi, Händeli, Purcelli jt meistrite aariad, kantaadid, sonaadid.

ESINEJAD:

Solist Marin Karu (kontratenor)

Barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel:

Meelis Orgse (barokkviiul), Villu Vihermäe (barokktšello), Imbi Tarum (klavessiin)

Kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa – haarav ajalooline taust

Sarja algusest alates on peaesineja olnud aastal 2022 oma 30. juubelisünnipäeva tähistanud barokkansambel Corelli Consort, kes mängib säravat barokiaja muusikat ajastu pillidel. Just nii võis see muusika kõlada ka ammustel aegadel mõisate ballisaalides. Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa. Mõisates ootavad tund enne kontserdi algust ja vaheajal mõnusad salongikohvikud.

Tagasi üles