Arvamusfestivalil jagatakse tasuta toitu

Copy
Toiduringluskapp Haapsalus.
Toiduringluskapp Haapsalus. Foto: Erika Laubach

9.-10. augustil Paides toimuval Arvamusfestivalil saab näha ja kasutada toidupäästmise innovatsiooni, kus ülejääv toit suunatakse päikesepaneelidel töötavasse toiduringluskappi.

Taastuvenergial töötav jahekapp hoiab toidu jahedas ning kappi saavad tuua toitu ja sealt seda võtta festivali toimumise ajal kõik toitlustajad ja külastajad.

Toiduringluskapp paigaldatakse pealava kõrval asuvale Taastuvenergia alale.

Taastuvenergial töötavaid toiduringluskappe on hetkel üle Eesti 12, Haapsalust Põlvani, kus on omavahel tihedalt infot vahetav ja toetav eestvedajate võrgustik.

Toiduringluse võrgustik korraldab Märt Treieri modereerimisel arutelu “Millal toidust sai häbiasi?”. Arutelul visioneeritakse kogukonda, kus toitu ei raisata ja toiduringlus on normaalsus. Huvilisi oodatakse kaasa mõtlema ja arutama Digipõllu alale. Arutelu ja toidukapi tutvustamist toetab Sotsiaalministeerium, kelle strateegiliseks partneriks on toidukappide väljatöötaja ja võrgustiku arendaja Roheline Vald MTÜ.

Avalikku ruumi hästi sobituva, ilmastikukindla, kasutaja- ja keskkonnasõbraliku toidukapi saab endale soetada iga kogukond, kus leidub inimesi, kes soovivad oma elukohas toidu raiskamist vähendada. 

Tagasi üles