Kesk-Eestis esitleti digitaalseid kombaine

Copy

Saagikoristus muutub ajas üha täpsemaks, efektiivsemkas ja digitaalsemaks. 2. ja 7. augustil toimusid kaks esitluspäeva, mil Eesti põldudele sõitsid esmakordselt uued John Deere T6 ja S7 seeria kombainid.

2. augustil näidati Lääne-Virumaal Ubjal, Männiku Teravili OÜ põllul uhiuut John Deere T6 800 klahvkombaini, mida iseloomustab tipptasemel saagikoristustehnoloogia ning esmaklassiline kabiin.

Wihuri Agri saagikoristusmasinate tootejuht Marten Musta rääkis: ”See on tavapärane praktika, et toome uue mudeli enne müügi alustamist Eesti põllumeestele tutvumiseks. Vihmasele suvele vaatamata saab kombain huvilistele näidata milleks ta põllul võimeline on. Näitasime täna põllul ka mismoodi töötab Machine Sync ehk kuidas kombain toimib juhtmasinana, kontrollides traktori ja viljakäru kiirust, suunda ja asukohta. See võimaldab ”sõidu pealt” vilja välja laadida ning annab vilja logistikale juurde kiirust mida hädasti vaja just sellisel ”vihmaga võidu” viljakoristamisel.”

7. augustil esitleti Järva- ja Jõgevamaal piirialal Tapikul, Tani Talu OÜ põllul uut S7 900 rootorkombaini koos 10,7 meetrise hingedel HD35X heedriga.

”S7 kombaini juures avaldab muljet uus ennetav liikumiskiiruse automaatika. See ennetav süsteem põhineb mitmetel erinevatel andmetel nagu näiteks satelliidilt saadud põllul oleva biomassi kaart ning reaalajas kaamerate tagasiside. Stereokaamerate süsteem tuvastab ära kultuuri kõrguse ning lamandunud kohad, et reguleerida masina liikumiskiirust. Sellel kombainil on lisaks täielik koristussätete automaatika, mis muudab iga viljatera oluliseks,” jagab tootejuht Marten Musta uuele digitaalsele kombainile kiidusõnu.

Lisaks uutele kombainidele tutvustati ka Bergmann teravilja ümberlaadimiskäru GTW430, mis pakub vilja logistikale kiirust ja võimsust. See teraskorpusega 43m3 mahutavusega hüdraulilise sillavedrustusega haagis on vilja väljalaadimise tootlikkusega ca 1100 t/h.

Uute mudelitega said kohapeale tulnud põllumehed ka lähemalt tutvuda ja proovisõitu teha.

Tagasi üles