Laagrilapsed meisterdasid fännidele plaksuteid

Copy

Lastele mõeldud Naturali jalgpallilaagris valmisid täna edaspidi fännide käes koheselt kasutust leidvad naturaalsetest materjalidst plaksutid. Sel moel arendab Paide Linnameeskond oma fännikultuuri ning kasvatab laste teadlikkust lodussõbralike materjalide taaskasutusest.

Paide Linnameeskonna turundusjuht Karl-Thomas Kallasmaa ütles, et laagri lastele mõeldud töötubasid aitas läbi viia laagri nimisponsori Naturali esindaja Teet Raidsalu, kes võttis tehasest kaasa plaksutite meisterdamiseks mõeldud materjali.

Kallasmaa lisas, et naharibad, mida käepidemete valmistamiseks kasutatakse, pärinevad nahakunstnik Stella Soomlaisilt. Ta on tuntud ja hinnatud just naturaalse tooraine ratsionaalset ärakasutamise ja keskkonnasõbralikkuse poolest.

Kallasmaa sõnul saab Paide Linnameeskond laste käe all valmivaid plaksuteid oma edasistel kodumangudel kasutada. "Need on palju toredamad vahendid kaasaelamiseks. Seni on aeg-ajalt mängudel kasutatud plastmassist või täispuhutavaid müratekitajaid, mis pole keskkonnasõbralikud ning purunevad hõlpsalt," selgitas ta.

Kallasmaa väljendas kogu Linnameeskonna nimel AS Naturalile tänu, et nad laste laagrisuve toetavad ning seda põnevamaks aitavad muuta.

Naturali esindaja Teet Raidsalu ütles, et puuklotsid pärinevad nende Koeru tehasest ning tegemist on tootmisjääkidega. "Need on tugevad kuuseklotsid, mida on töödeldud vaid masinate mitte immutusvahenditega," täpsustas ta.

Klotsid on väga ilusa tekstuuriga ja siledaks lihvitud. Pinde kasutajad nendest kätte ei saa. Tegemist on kvaliteetse puitmaterjaliga, mis on toodangust teatud põhjusel välja praagitud.

Raidsalu sõnul peab Natural puidu väärtuslikuks materjaliks ning kasutab sellest tekkivad jäägid viimseni ära. "Vähem kvaliteetse materjali saame kas soodsamalt maha müüa või siis teha sellest hakkepuidu ning selle siis oma tehase kütteks ära kasutada," rääkis ta.

Plaksutite tarvis klotse andis ettevõte rõõmuga, sest see annab puidule uue kasutusvõimaluse. Klotsidele trükkisid lapsed šabloonide abil ka Naturali logod, mis on ettevõttele edaspidi ühtlasi väikeseks reklaamiks.

Plaksuteid valmistasid varem juba ka Türi ja Koeru laagris olnud lapsed.

Paide Linnameeskonna noormängija Rasmus Nugis ütles, et plaksuteid oli tore meisterdada. Kui ta läheb nüüd edaspidi esindusmeeskonnale kaasa elama, plaksutab ta kindlasti nendega kodumeeskonnale, et see ikka paremini välja kostuks.

Meisterdamisel aitasid lapsi Paide Linnameeskonna vanemate treeningrühmade noormehed, vabatahtlikud ja treenerid.

Tagasi üles