Seatembuga kuulsaks saanud okassiga rahuneb seiklustest

Copy
Seatembuga hakkama saanud okassiga peab nüüd oma päevi veetma üksinduses, sest tema kaaslane sai õnnetult autorataste all hukka.
Seatembuga hakkama saanud okassiga peab nüüd oma päevi veetma üksinduses, sest tema kaaslane sai õnnetult autorataste all hukka. Foto: Dmitri Kotjuh

Küllap tuli eelmisel nädalavahetusel paljudele üllatusena, et Järvamaal elavad okassead. Õigemini, ega nad siin vabalt elagi. Kaks eksootilist tegelast askeldasid juba üle poolteise aasta ringi Öötlas Kaljusalu talu loomapargis. Umbes kuu aega tagasi kolis pererahvas nad oma Kirna tallu, et loomade aedikut remontida ja nende elutingimusi kohendada.

Aga okassigadel läks uues kodus vist igavaks või tahtsid nad lihtsalt kummalisel moel tähelepanu saada. Igal juhul otsustasid nad oma aediku värava all oleva jämeda laua puruks närida ja proovida hammaste teravust ka maa sees oleva traatvõrgu kallal. Mõlemast said nad pererahvale märkamatult jagu ja vabadusest lahutas neid kümnesentimeetrine pilu. Sellest piisas, et putku pista ja pererahvas tõsiselt muretsema panna.

Enda meelest ehitas peremees Jaanus Heinaste okassigadele Kirnas turvalise majakese ja põgenemiskindla aediku. «Kuidas nad sellest kitsast praost läbi mahtusid, jääb mulle arusaamatuks. Nende okaskuhi tundub ju nii suur ja kohev olevat,» ütles ta.

Tagasi üles