Jooksjad tähistavad Balti keti 35. aastapäeva 678 km läbi kolme Balti riigi

Copy
04.06.2022. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: Rimi Eesti ööjooks 2022 Rakvere, Ööjooks, jooksmine.  FOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja
04.06.2022. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: Rimi Eesti ööjooks 2022 Rakvere, Ööjooks, jooksmine. FOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja Foto: Marianne Loorents

Läti jooksja Rūdolfs Birnbaums alustab 16. augustil Vilniuse Gediminase lossitornist jooksu läbi kolme Balti riigi, et tähistada sellega 35 aasta möödumist Balti ketist. Trassi pikkus on 678 km ja eesmärk on see läbida 8 päevaga, jõudes 23. augustil Tallinna Vanalinna.

Ta kutsub ka kõiki Eesti jooksjaid endaga ühinema, joostes või kõndides koos temaga mis tahes osa kogu distantsist!

„On mitmeid algatusi, mis on pühendatud Balti Keti 35’le aastapäevale ja ma tervitan neid kõiki! Et rõhutada selle tähtsust, mis aitas avada ukse Balti riikide iseseisvusele, kutsun kõiki üles minuga ühinema, joostes või kõndides koos meiega vähemalt osa 678 km pikkusest distantsist," tegi üleskutse Rūdolfs Birnbaums.

Rūdolfs Birnbaumsi on alati hämmastanud, kuidas 35 aastat tagasi suudeti ilma sotsiaalmeedia abita 2 miljonit inimest nii kiiresti mobiliseerida ja seisti käsikäes ühtses ketis, et näidata maailmale Balti riikide ühtsust ja tuletada meelde ajaloolist ebaõiglust. Nii paljud inimesed ühendasid käed ja seisid oma väärtuste eest!

„Täna tahan ma kutsuda kõiki üles ühinema selle jooksuga, et näidata maailmale - me oleme endiselt valmis kaitsma oma ja teiste vabadust, et olla peremehed oma maal," selgitas üleskutset idee autor R.Birnbaums.

Plaan on iga päev läbida 85 kilomeetrit ehk 2 maratoni, kohandades iga päev distantsi vastavalt olukorrale. Jooks algab iga päev kell 9:00.

Iga päev joostakse ca 85 kilomeetrit, jättes ka piisavalt aega puhkamiseks ja taastumiseks.

Marsruudi lõigud:

LT:

16.08 Vilnius, Gediminase torn

17.08 Ukmergė rajoonivalitsus - Pumpėnai

18.08 Pumpėnai - Iecava, Läti

LV:

19.08 Iecava - Rīga - Gauja

20.08 Gauja - Buka, Rencēnu vald

21.08 Buka, Rencēnu vald - Loodi (Viljandi), Eesti

EE:

22.08 Loodi (Viljandi) - Käru

23.08 Karu – Tallinna vanalinn

Peale möödunud nädalal info levima hakkamist Lätis on liitunud iga päevaga jooksjaid sh ka ultramaratoonorid Alma Vītola, Ansis Šķibusts ning Juris Dzenis, kes on just naasnud USAst, kus ta osales Western States Endurance Run’il, olles esimene lätlane, kes selle võistluse lõpetas.

"Run the Baltic Way 35" algatajast Rūdolfs Birnbaumsist

Rūdolfs Birnbaums on jooksmisega aktiivselt tegelenud viimased seitse aastat. Ta on läbinud Riia maratoni, Sigulda mäemaratoni ja Cēsis Eco Traili. Ta on üks esimestest lätlastest, kes on lõpetanud Norra Tromsø SkyRace'i täispika distantsi ning on osalenud jooksuüritustel Lätis, Norras, Horvaatias, Hispaanias ja Prantsusmaal.

Marsruudi jälgimiseks ja jooksuga liitumiseks külastage Run the Baltic Way 35 veebilehte.

Tagasi üles