Tantsuõpetajad valmistuvad järgmise aasta suurpeoks

Copy
Naiste esimesele tantsupeole on oodatud nii traditsioonilist rahvatantsu kui ka kaasaegseid tantse etendavad rühmad. Teiste seas pääsevad naistega koos tantsumurule ka mehed, sest legendi järgi on naine tehtud mehe küljeluust.
Naiste esimesele tantsupeole on oodatud nii traditsioonilist rahvatantsu kui ka kaasaegseid tantse etendavad rühmad. Teiste seas pääsevad naistega koos tantsumurule ka mehed, sest legendi järgi on naine tehtud mehe küljeluust. Foto: Sille Annuk / Postimees

Esmaspäeval kogunevad ligi 450 tantsuõpetajat Viimsi looli, et üheskoos valmistuda järgmisel aastal toimuvaks tantsupeoks „Iseoma“.

Kolmapäevani kestvas tantsupeo seminar-laagris õpetavad liigijuhid tantsurühmade juhendajatele selgeks kõik tantsupeo repertuaaris olevad liigitantsud. Samuti on laagripäevade kavas koolitusprogramm nimega „Õpetajalt õpetajale“, kus tantsujuhid jagavad kolleegidega oma kogemusi ning annavad tööks vajalikke kasulikke näpunäiteid. Seminar-laager toimub Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse ja 21. tantsupeo „Iseoma“ kunstilise toimkonna tihedas koostöös.

21. tantsupeo toimetaja Agne Kurrikoff-Hermani sõnul toimub selline seminar-laager juba teist korda. „Esimest korda korraldasime sarnase kogunemise Viimsis 2022. aastal, kui valmistusime möödunud aastal toimunud noorte tantsupeoks „Sillad“. Toona saime osalejatelt väga positiivset tagasisidet, mistõttu otsustasime ka sellel korral lisada sarnase seminar-laagri 21. tantsupeo ettevalmistuskalendrisse.“

Tagasi üles