Jäätmejaam hakkab üht võimalust lisaks pakkuma

Copy
Väiksemad esemed, mis majapidamises üle jäävad, ent on veel kasutuskõlblikud, võivad türilased edaspidi viia jäätmejaama taaskasutustuppa, kus need uue omaniku leiavad.
Väiksemad esemed, mis majapidamises üle jäävad, ent on veel kasutuskõlblikud, võivad türilased edaspidi viia jäätmejaama taaskasutustuppa, kus need uue omaniku leiavad. Foto: Marianne Loorents

Mitmes Eesti omavalitsuses on seal tegutsevate jäätmejaamade juurde loodud võimalus tuua äravisatavate jäätmete kõrval jaama ka neid esemeid, millele ise enam kasutust ei leia, ent keegi teine seda rõõmuga taaskasutaks. Hiljaaaegu avati niinimetetatud taaskasutustuba Saaremaa vallas, juba mõnda aega on teema üleval olnud ka Türi vallas.

Juba aasta alguses, mil varem Väätsa prügila hallata olnud Türi jäätmejaama uueks operaatoriks sai Türi Haldus, avaldas selle juht Elari Hiis, et jäätmejaama tuleviku suhtes on kavas veel üks uuendus. «Meie soov on tekitada sinna niinimetatud taaskasutatava kila-kola nurk, kust siis edaspidi saab kellegi vana jalgratas teise uueks või mõne inimese vanast sohvast teise kodus uus sohva. Ühesõnaga – tahame taaskasutust edendada,» selgitas ta.

Nüüd, sügise hakul, ütles Elari Hiis, et taaskasutusnurga rajamise suhtes midagi muutunud pole ja mõte on jõus. Taaskasutusnurk jäätmejaama territooriumile kindlasti rajatakse, ent lahtine on veel, millal see tegevust alustab. «Keskkonnaloa taotlemiseks kulub keskmiselt kolm kuud. Praegu on asutustes puhkuste aeg ja et paberimajandus käib nii vallavalitsuse kui ka keskkonnaameti kaudu, siis see võtabki kõik aega,» selgitas ta.

Tagasi üles