Tantsunoored viivad hoogsad eesti rahvatantsud eksootilisse Taisse

Copy
Paide segarahvatantsurühm Siuh ja Viuh alustas Tallinnast teekonda rahvusvahelisele kultuuri- ja ajaloofestivalile.
Paide segarahvatantsurühm Siuh ja Viuh alustas Tallinnast teekonda rahvusvahelisele kultuuri- ja ajaloofestivalile. Foto: Erakogu

Esmaspäeval alustas Paide noorte segarahvatantsurühm Siuh ja Viuh juhendaja Helen Trugi eestvedamisel teekonda Taisse rahvusvahelisele rahule pühendatud kultuuri- ja ajaloofestivalile, kus rühm mitmel päeval eesti rahvatantsudega eri kohtades üles astub.

Peale eestlaste viivad kaugele Taisse killukese oma kultuurist ka Läti, Leedu, Indoneesia, Mehhiko, Lõuna-Korea ja Lõuna-Aafrika Vabariigi tantsijad. Siuh ja Viuh on esindatud 15 tantsija ja kahe juhendajaga.

Tantsurühma liige Laura­ Pilv ütles, et teekond Taisse tuleb küll pikk ja väsitav, kuid see, mis neid ees ootab, on nii põnev ja eksootiline, et küllap reisivintsutused ja pikad lennud lähevad kohe meelest. «Meil tuleb küll mitmel korral seal veedetavate päevade jooksul oma kava esitada, kuid peale selle saame ka palju huvitavat näha. Meile on kokku pandud kohalikku ajalugu ja kultuuri tutvustav programm ning saame hästi palju ringi sõita ja näha,» selgitas­ ta.

Tagasi üles