Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kuigi Paide jalgpallihall on saavutanud oma täiskuju, oli laupäeval viimaks see päev, mil linna tänavusele suurimale investeeringule pandi nurgakivi. Seda tehti vägagi erilisel moel.

* Eesti elanikkonnakaitse jõudis reedel olulise verstapostini: Paidest sai esimene linn, mis on täielikult kaetud ohusireenidega. 21 linna ja valda ootavad veel oma järge. Siseminister Lauri Läänemets rõhutas arvamusfestivali avapäeval keskväljakul peetud kõnes, et Paide elanikud on nüüdsest veelgi paremini kaitstud kui varem, sest just sireenid on need, mis on mõeldud kõikvõimalike ohtude teavituseks. «Eesti ei ole kaitstud mitte ainult siis, kui vaenlasel siia ei lasta tulla, vaid ka siis, kui meie oma inimestel on tagalas kõik korras,» ütles ta. «Lähiaastatel eraldab valitsus riigikaitsesse veel 1,1 miljardit eurot, millest pea veerandi investeerime siseturvalisusse, sealhulgas elanikkonnakaitsesse.»

* Esmaspäeval alustas Paide noorte segarahvatantsurühm Siuh ja Viuh juhendaja Helen Trugi eestvedamisel teekonda Taisse rahvusvahelisele rahule pühendatud kultuuri- ja ajaloofestivalile, kus rühm mitmel päeval eesti rahvatantsudega eri kohtades üles astub.

* Mitmes Eesti omavalitsuses on seal tegutsevate jäätmejaamade juurde loodud võimalus tuua äravisatavate jäätmete kõrval jaama ka neid esemeid, millele ise enam kasutust ei leia, ent keegi teine seda rõõmuga taaskasutaks. Hiljaaaegu avati niinimetetatud taaskasutustuba Saaremaa vallas, juba mõnda aega on teema üleval olnud ka Türi vallas.

* Paide linnameeskonna Ülejõel asuva treeningkeskuse muruväljakutel augusti esimesel nädalavahetusel juba kolmandat korda peetud laste Exmeti Ülejõe karika turniir tõi seekord platsile 24 jalgpallivõistkonda üle Eesti. Kolmel päeval selgusid karika- ja medalikomplektid ligi 400 lapse osalusel.

* Arvamusfestival tõi nädalavahetusel Paide Vallimäele ligi 11 000 inimest, mis tähendab, et neid oli rohkem kui eelmisel aastal. Ühtlasi oli palju ka arvamusfestivali nõudepõhise bussisõidu huvilisi ja selle kasutajate hulk ületas ootusi. Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammisti sõnul näitab huviliste arv, et festivali on endiselt Eesti ühiskonnale vaja.

* Laupäeval sõideti murutraktorite liiga Eesti meistrivõistluste viienda osavõistlusena Veskisilla kardirajal kestuskrossi. Et rada oli vihmamärg, siis täpsemalt tuleks öelda, et kestuskross oli driftimise elementidega.

Märksõnad

Tagasi üles