Eakateklubi tähistas väärikat juubelit

Copy
Foto: Järva vald

Läinud nädalal tähistas Tikupoisis oma 40. sünnipäeva Imavere eakate klubi Kuldne Sügis, kel tegelikult sai 40 täis juba eelmisel aastal, aga et eakatel on tihe graafik, ei leitud siis sobivat aega pidu pidada.

Klubi eestvedajal Liia Viksil oli kogu kava peensusteni läbi mõeldud. Laudu kaunistasid lisaks lilledele kümned fotod 40 aasta jooksul toimunud ettevõtmistest. „Kas tunnete inimesi nendel piltidel?“ küsis Viks ja kõik asusid lähemalt uurima. „Inimesed, kes on neil piltidel, on täna meiega kõik siin. Mõned neist on jõudnud teisele poole, aga ometi on nad täna kohal.“

Hea sõnaga meenutati Aino Kärti, Imavere rahvamaja juhatajat, koduloo kogujat, muusika- ja lauluinimest, kes pani terve kooli mandoliine mängima, kes juhatas ka puhkpillkiorkestrit; Milvi Nõmmikut, kes pühandas kõik oma Imaveres elatud aastad rahvatantsule – Imavere oli rahvatantsu kogukond ja Milvi Imavere tantsuema, meenutas Viks. Vaike Nilp oli Imavere lauluema, luuletas ja viisistas oma värsse, tema sulest ilmus ka väike luuleraamat. Astra Massakas oli koolijuht ja ansamblite juhendaja – seepärast Imavere eakad kõik nii hästi laulavadki. Jüri Ernits oli majandis peamehaanik, kuid ka kõva pillimees. Ja muidugi Leili Ellermaa, Laimetsa ja Käsukonna rahvamaja juhataja, kes on küll juba üle 90 aasta vana, kuid oli peol. Tantsude ja laulude vahele kuulati lindilt Imavere aktiivsete eakate mäelstusi.

Ruumi kaunistasid erinevad taimed. „Pihlakas on just sellises eas, nagu meie – peaaegu valmis saamas, aga päris valmis veel pole. Teistes vaasides on uhked kuldvitsad – meie olemegi kuldses eas. Sügis toob alati nendesse paradiisidesse, kus me elame, kaasa floksilõhna. Seda tunneme ka siin. Siin on kaheksat värvi flokse, mis tähendab seda, et iga inimene, kes täna siin laua taga istub, on niivõrd erineva värviga,“ selgitas Liia Viks ruumi kaunistavate taimede tähendust.

Kuidas Kuldne Sügis alguse sai? Liia Viks meenutas, et kõigepealt olid sõjaveteranide klubid. Kui neid hakkas vähemaks jääma, lisandusid tööveteranide klubid, Imaveres Kuldne Sügis, Aravetel Vokiratas, Koerus Kanarbik, kes kõik tähistasid eelmisel ja sel aastal 40. sünnipäeva. Ülerajoonilisest tööveteranide klubist moodustati Järvamaa Pensionäride koondis, kuhu kuulusid ka Imavere eakad. Imavere eakate klubi vedas esmalt Vaike Tiit, pärast teda Helgi Kala, siis Leili Ellermaa.

11 aastat tagasi hakkas Kuldset Sügist vedama Liia Viks, kes otsustas novembris 2013 luua MTÜ, et saaks projektidega toetust küsida ja eakate aega sisukamalt sisustada.

Tagasi üles