Veteranorienteerujad selgitasid maailmameistreid

Copy
Priit Poopuu rattaorienteerumise veteranide MMil hõbemedalivõitjana poodiumil.
Priit Poopuu rattaorienteerumise veteranide MMil hõbemedalivõitjana poodiumil. Foto: IOF

Augustikuu alguses toimusid veteranide maailmameistrivõistlused orienteerumisjooksus Soomes, Turus ja rattaorienteerumises Taanis, Viborgis. Mõlemal tiitlivõistlusel olid osalema ja Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteerujad.

Orienteerumisjooksu veteranide MM on suurima osalejaskonnaga tiitlivõistlus. Seekord oli Soome kaljumaastikel oma oskusi ja võimeid proovimas 42-st riigist ligi 4200 orienteerujat, sealhulgas 11 OK JOKA orienteerujat. Arvukamalt oli osalejaid vanuseklassides mehed M65 ja M60 , kus läks rajal ligi 380 võitlejat. Võistlusklassid olid vanuses 35-95 ja vanuseklasside intervall on viis aastat. Vanim osaleja oli seekord 97-aastane soomlanna.

Võistlus algab kvalifikatsiooni võistlustega, kus jooksjad on loositus alagruppidesse, kust siis vastavalt tulemustele jõudsid A-finaali 80 paremat, seejärel sama arv võistlejaid siis B, C või D finaali.

JOKA orienteerujaist jõudsid A-finaali Siiri Poopuu naiste W65 vanuseklassis, Lauri Ruberg ja Juho Westerlund M35 klassis. Parimad tulemused jooksis välja alaliselt Soomes elav Juho Westerlund, kes saavutas sprindis ja tavarajal 5.koha ning lühirajal 10. koha. Siiri Poopuu saavutas 216 naise konkurentsis lühirajal 16. koha, tavarajal 25. koha ja sprindis 33. koha. Lauri Rubergi laeks jäi 37. koht tavarajal ja 42. koht lühirajal. B-finaali jõudsid järvakatest Anu Pallon, Elina Lasseron, Rita Ojala, Raul Laas ja Lea Tusis. C-finaal jäi laeks Matti Betlemile, Kalev Rubergile ja Kalmer Keevendile.

Rattaorienteerumise tiitlivõistlustel oli JOKA-st startimas Priit Poopuu ja Tenno Alamaa. Meeste M40 vanuseklassi avaalal ühisstardist sõidus võitis Priit Poopuu 26,2 km rajal hõbemedali. Sellega on ta neljal järjestikusel aastal tõusnud rattaorienteerumise veteranide MMil poodiumile. Võitis Daniel Marques Portugalist. Järgnevatel distantsidel tavarajal ja sprindis tuli seekord napilt medalikohata jääda ja lõppkohtadeks olid 4. ja 5. koht. Tenno Alamaa võistles rattaorienteerumise veteranide MMil esmakordselt ja parimaks tulemuseks jäi M55 klassi sprindis 37. koht.

Veteranide tiitlivõistlused toimuvad järgmisel aastal nii orienteerumisjooksus kui rattaorienteerumises Hispaanias. Ent juba selle nädala lõpus algavad Ungaris orienteerumisjooksu Euroopa meistrivõistlused ja järvakatest jooksevad koondises Evely Kaasiku ning Sigrid Ruul.

Märksõnad

Tagasi üles