Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeval olnud kohtuistungil läks Käravete pommimehena tuntud Lembit Pedak prokuratuuriga kokkuleppele, mille alusel jääb ta vangi veel rohkem kui viieks aastaks. Rakvere kohtumajas olnud istungil Lembit Pedak kohapeal ei viibinud, vaid osales istungis vanglast video­silla vahendusel. Kohtuistung kestis vähem kui tund aega, sest Pedak kinnitas, et on nõus prokuratuuri pakutud kokkuleppega, mille alusel jääb tema karituseks viis aasta ja seitse kuud vangistust.

* Teisipäeval Käru Südamekodu hoovi astudes oli kuulda mahedat meeshäält, kes laulis eakatele lugusid. Kui möödujad võisid arvata, et see on tavapärane eakate lauluring, siis nii see polnud. Majas oli hoopis pidulikum sündmus: kõige vanem elanik Elsa Jans tähistas oma 102. sünnipäeva.

* Äsja olnud arvamusfestivalist jäi kindlasti kajama Paide teatri kultuuriprogramm «Kadunud Paide», mis andis korraldajatele võimaluse raputada festivalile tulnuid veidi teisiti kui kombeks. Kahe päeva jooksul on Rüütli tänava mahajäetud olemusega apteegihoonest ja sellest üle tee paiknevast puitmajast tehtud omamoodi kummituslinn, millega tutvuja koges eriilmelist kunstiloomingut heli, visuaali, teksti, performance’i ja nende spetsiifiliselt kaalutud koosluste kaudu.

* Laupäeval Paides korraldataval puhvetite päeval on võimalik esimest korda külastada hooleta jäänud kasse abistava Paikassi uut kodu Vee tänavas ning selle juures avatud puhvetist osta kiisude toetuseks head-paremat ja maandada stressi neid silitades.

* Teisipäeva õhtupoolikul kõlas Tallinnas A. Le Coq Arenal Euroopa Konverentsiliiga kolmanda eelringi kordusmängu avavile. Teist korda läksid vastamisi Paide linnameeskond ja Rootsi BK Häcken. Linnameeskond pakkus fännidele mõnusa jalgpalliõhtu ja tugeva emotsiooni, sest viigiga 1:1 võitles meeskond endast paberil tunduvalt tugevama vastasega.

* Järva vallas asuv Sääsküla küla tähistas eelmisel laupäeval kokkutulekuga oma esmamainimise 460. aastapäeva. Kokkutulekul avati ka eriline monument.

* Eelmisel reedel avati Paide Püha Risti kirikus helilooja Arvo Pärdi loomingut tutvustav näitus «Armastuse valem». Avamisel kõlasid Arvo Pärdi teosed «Trivium» ja «Annum per annum» organist Kristel Aera esituses. Näitus «Armastuse valem» kõnnib Arvo Pärdi loomingu jälgedes, jutustades tema kujunemisloo keskuse arhiivimaterjalidele tuginedes.

Märksõnad

Tagasi üles