Ajalooraamat heidab pilgu linnapiirist kaugemale

Copy
Türi linna 96. sünnipäeval esitles koduloolane Kaarel Aluoja Türi vallavalitsuse saalis trükivärsket raamatut «Türi linna lood sõnas ja pildis». Huvilisi kogunes esitlusele nii palju, et toole tuli järjest juurde kanda.
Türi linna 96. sünnipäeval esitles koduloolane Kaarel Aluoja Türi vallavalitsuse saalis trükivärsket raamatut «Türi linna lood sõnas ja pildis». Huvilisi kogunes esitlusele nii palju, et toole tuli järjest juurde kanda. Foto: Dmitri Kotjuh

Kaks aasta tagasi, mil Türi linn tähistas 96. sünnipäeva, valmis koduloohuvilisel Kaarel Aluojal selleks puhuks raamat, mis sisaldas lugusid linna ajaloolistest hoonetest ja teistest ehitistest. Juba tänavu sügisel saab rikkaliku fotomaterjaliga raamat järje, ent kajastab Türi vallaga seotud ehtisi ja lugusid ning inimesi. Raamat on ka kink oktoobris seitsmendat sünnipäeva tähistavale omavalitsusele.

Kaarel Aluojal on parasjagu käsil viimaste lugude kokkukirjutamine ja siis rändab materjal toimetaja kätte. Aga juba loetud nädalate pärast, septembris, peaks põnevate lugudega ja rikkaliku fotomaterjaliga raamat trükist ilmuma.

Mõnda aega tuleb Türi linna ja valla ajaloost huvitatutel veel kannatada, sest raamatu esitlus on alles oktoobris. Selle aja on Aluoja valinud kindla plaaniga. Kui eelmistel aastatel on ta koduloolisi raamatuid esitlenud Türi linna sünnipäeva ajal, siis seekord on teisiti. «Kuna sel korral on raamatus lood valla eri paigust, siis tuli ka idee siduda see Türi valla sünnipäevaga, mis teatavasti on oktoobris,» selgitas ta.

Tagasi üles