Kauplusekett laieneks sobivate tingimuste olemasolul ka Järvamaale

Copy
Sõbralt Sõbrale kauplus võiks sobivate tingimuste olemasolul laieneda ka Järvamaale.
Sõbralt Sõbrale kauplus võiks sobivate tingimuste olemasolul laieneda ka Järvamaale. Foto: Andres Tohver

Kui veel mõni aasta tagasi nimetati Paidet ja Türit Eesti kaltsukapealinnadeks ning taaskasutuse usku inimesed käisid Järvamaal nädalalõppudel suisa osturetkedel, siis nüüd on naaberlinnad selle tiitli tasapisi minetanud – nii mõnigi taaskasutusäri on uksed keerulisele majandusolukorrale viidates kinni pannud.

Hiljaaegu sulgesid Türil ja Paides kaks kauplust pea ühel ajal oma uksed. Kevadpealinnas kuus aastat tagasi avatud Türi kirbuturu nime kandnud vanakraamipood andis põrandapinna ja kaubavaliku poolest silmad ette mõnelegi suurkauplusele. Müügil oli nii päris uut kraami, mille kaupluse omanik Moawad Tharwat Soomest oksjonitelt pankrotivarana kokku oli ostnud, kui ka kasutatud asju. Kaubavalik oli vägagi kirju, ulatudes rõivastest ja jalatsitest, uutest tööriietest ja nipsasjakestest ja nõudest mööbli, valgustustehnika ja murutrakto­riteni. Kirbuturule jagus ostjaid ka kõige keerulisemal ajal, mil koroonaviirusest põhjustatud piirangute tõttu tavakauplusteski ostjaid väga ei liikunud. Tõsi, ajutiselt jäi siis toppama kauba Soomest tarnimine, ent kauplus hingitses edasi.

Tänavu suve hakul aga tabas kirbuturu püsikliente üsnagi ootamatult teave, et kauplus lõpetab Türil tegevuse ja välja on kuulutatud tühjendusmüük. Järva Teatajale teadaolevalt ei olnud kauplusepinna rentija nõus enam uut rendilepingut sõlmima. Türi kirbuturg kadus küll ajalukku, ent Tharwat avas 17. juunil samalaadse kaupluse Viljandis. Lisaks tegutsevad talle kuuluvad kirbuturud endiselt Paides ja Võhmas.

Tagasi üles