Järvamaa õpetajatele korraldatakse eriline õppus

Copy
Paide Hammerbecki põhikooli esimese koolipäeva aktus
Paide Hammerbecki põhikooli esimese koolipäeva aktus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa esimene ÄKK õppus toimub sel kolmapäeval Paide Hammerbecki Põhikoolis. ÄKK on suunatud Järvamaa koolide õpetajatele, seda korraldatakse üle Eesti erinevates maakondades ja see on osutunud õpetajate seas väga vajalikuks ning menukaks.

4-5 liikmelised tiimid saavad rinda pista erinevate äkiliste-ootamatute olukordadega, mille teoorias võidakse olla küll tugevad, kuid kuidas asi praktikas välja kukub, see selgub juba 21. augusti õhtuks. ÄKKi korraldav maakonna turvalisuse spetsialist Maive Premet usub, et kõik õpetajad saavad kooli alguseks kindlustunde lastega tegelemise osas, kui peaks kokku puutuma ootamatustega.

Õppusel osaleb 14 tiimi 72 osalejaga. ÄKKil osalevad oma tiimidega: Vodja kool, Paide Hammerbecki Põhikool, Väätsa Põhikool, Türi Põhikool kahe tiimiga, Koigi Kool, Retla-Kabala Kool, Vodja kool, Türi Kevade Kool, Imavere Kool, Järva-Jaani Gümnaasium/Peetri Kool, Türi Ühisgümnaasium, Järvamaa Kutsehariduskeskus, Roosna-Alliku Põhikool, Põhja-Järva Kool/Albu.

Erinevad olukorrad mängitakse läbi 15 minuti kaupa igas töötoas, mida on planeeritud kuni 14. Töötube veavad eest Päästeamet, Politei- ja Piirivalveamet, Terviseamet, Keskkonnamet, Transpordiamet, Punane Rist, Kaitseliit ja Naiskodukaitsjad, Ohvriabi, psühholoogi töötuba ja meedia.

Üritust korraldab SA Järvamaa koostöös Siseministeeriumi ja töötubade läbiviijatega. 

Tagasi üles