Omavalitsused osalesid suvemängudel

Copy
Järvamaa juhid ja spordijuhid omavalitsuste suvemängude
Järvamaa juhid ja spordijuhid omavalitsuste suvemängude Foto: Erakogu

Lõppenud nädalavahetusel toimusid Saaremaal, Kuressaares ja selle ümbruses 49. Eestimaa omavalitsuste suvemängud.

 

Lõppenud nädalavahetusel toimusid Saaremaal, Kuressaares ja selle ümbruses 49. Eestimaa omavalitsuste suvemängud. Mängudest võttis osa ca 1700 inimest 42 omavalitsusest. Kahe päeva jooksul võisteldi 17 spordialal ning välja jagati 124 medalikomplekti.

Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring andis eelnevalt teada, et suvemängude kavas olid kergejõustik, meeste võrkpall, naiste võrkpall, meeste rannavolle, naiste rannavolle, meeste korvpall 3x3, naiste korvpall 3x3, tennis, petank, orienteerumine, kettagolf, jalgrattakross, mälumäng, köievedu, trikitõukeratas, juhtide, sh spordijuhtide võistlus.

Järvamaalt osalesid mängudel kõik meie omavalitsused ehk nii Järva ja Türi vallad kui ka Paide linn. Tõsi, eri omavalitsused olid väljas erineva koosseisuga ja seegi lõid kaasa ka erineval arvul aladel.

Kui kahepäevased võistlused läbi said ja tulemused kokku löödi, selgus, et viie osalenud linna seas sai teise koha (üldarvestuses 16.) Paide. Türi vald oli suurtest valdadest seitsmes (üheksas) ja kohe Türi järel kaheksas (11.).

Järva vald oli parim petankis, kus saadi teise koha punktid. Türi vald jagas parimana mälumängus kolmandat-neljandat kohta ja Paide linn oli naiste võrkpallis teine.

Maaring lisas, et medaleid tuli järvalstele palju, eriti kergejõustiku poolt. „Kokku oli suvemämgudel kohal oli üle 1700 sportlase 42 omavalitsusest,” lisas ta. „Vastavalt juhendile läks arvesse kergejõustiku, juhtide võistluse ja seitsme parema spordiala kohapunktid. Punktide võrdsuse korral oli määravaks parem koht kergejõustikus.”

49. Eesti omavalitsuste suvemängud korraldas Eestimaa spordiliit Jõud koostöös Saaremaa vallavalitsuse ja Saaremaa spordiliiduga.

Järgmised suuremad omavalitsuste mängud on 15. Eestimaa talimängud. Need toimuvad 1.-2. märtsil 2025. aastal Tartu vallas.(JT)

Tagasi üles