20. Augusti Klubi liige Ants Käärma: poliitikud peaks ausad olema

Copy
Ants Käärma tunneb ennast täna Eestis turvaliselt ja kaitstuna.
Ants Käärma tunneb ennast täna Eestis turvaliselt ja kaitstuna. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

1991. aastal kell 23.03 kõlas Eesti ajalugu muutev haamrilöök, mis kinnitas Eesti Vabariigi Ülemnõukogu otsust Eesti riiklikust iseseisvusest, mis lõpetas nõukogude okupatsiooni. Saalisviibijad tõusid püsti ning asusid aplodeerima. Hääletama saabusid 105 saadikust 70, kellest poolt hääletasid 69. Poolthäälega andis oma panuse ka Järvamaal elav Ants Käärma.

Ants Käärma sõnul on 20. Augusti Klubi liikmetel traditsioon igal aastal 20. augustil kohtuda, kuid kahjuks tema sellel aastal sündmusest osa ei saa. “Minul on selline häda, et olen koroonas. Kohtumise kutsub kokku 20. Augusti Klubi president. Toompeal peetakse Valges saalis pidulik koosolek. Pärast seda on reeglina riigikogu esimees teinud väikese vastuvõtu ja õhtul on mindud Kadriorgu presidendi vastuvõtule, mis toimub presidendi roosiaias. See on alati nii olnud ja toimub ka sellel korral,” täpsustas ta.

Maailmas on hetkel väga ebastabiilne periood, kuid raske on ka Eesti sisepoliitiline olukord. Käärma sõnul peaksid poliitikud vaatama rohkem peeglisse ja rahva suhtes ausad olema. “Mina ei oleks ei enne valimisi ega ka peale valimisi valetanud. See tekitas inimestes umbusu poliitikute ja valitsuste vastu,” rääkis ta.

Tagasi üles