Järvakad võitsid rogaini EMil täiskomplekti medaleid

Copy
Siiri Poopuu ja Saima Värton rogaini rajal.
Siiri Poopuu ja Saima Värton rogaini rajal. Foto: JOKA

20. rogaini Euroopa meistrivõistlused toimusid Eesti kagunurgas Võrumaal Misso ümbruse maastikel. EM-il osales 200 võistkonda 15 riigist ning võistlejaid kogunes kokku 420. Järvamaa orienteerumisklubist JOKA oli võistlemas viis orienteerujat ja võistlus kulges meile väga edukalt ning koju toodi kolm medalit.

JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et 24 tundi väldanud kestvusorienteerumisvõistlusel pidid kahe- või kolmeliikmelised võistkonnad läbima ööpäeva jooksul võimalikult palju maastikul asuvaid kontrollpunkte. „Kuivõrd rogainis on kontrollpunktid erineva väärtusega, siis on lisaks vastupidavusele ja heale orienteerumisele eduks vajalik ka õige strateegia valik, et leida optimaalne teekond suurima punktisumma kogumiseks,” avaldas ta.

Väga põnevas meeste konkurentsis oli võistlemas 74 meeskonda. Võistluse viimastel tundidel tõusid liidriks ja võitjaks nüüd siis juba viiekordsed rogaini Euroopa meistrid Timmo Tammemäe ja Sande Linnus 651 punktiga. Selle saavutamiseks tuli neil läbida maastikul ca 145 km. Türil mees Mehis Muru koos paarilise Martin Vilismäega lisasid eelmise aasta hõbemedalivõidu kõrvale seekord pronksi.

Naisveteranid WUV klassis suutsid vaatamata mõningastele raskustele kontrollpunktide leidmisel enim kontrollpunkte läbida JOKA esindaja Siiri Poopuu koos Saima Värtoniga OK Põlva Kobrasest, millega krooniti nad oma vanuseklassi Euroopa meistriteks. Meesveteranide MSV vanuseklasis üllatasid hõbemedalivõiduga türilane Gert Saamann koos paarilise Alexander Khalyapiniga.

Naisveteranide WSV vanusklassis võistelnud Rita Ojala ja Elina Lasseron saavutasid oma vanuselassis 12. koha.

Tagasi üles