Meico Vettik näitas Pärnu krossirajal oma võimu

Copy
Kõige kiiremas, MX Openi klassis teenis Pärnus esikoha Eesti meistrivõistluste hetkeliider Meico Vettik.
Kõige kiiremas, MX Openi klassis teenis Pärnus esikoha Eesti meistrivõistluste hetkeliider Meico Vettik. Foto: Igor Tseskidov

Motokrossi Eesti meistrivõistluste kolmas etapp sooloklassidele toimus laupäeval Pärnus. MX Open klassi arvestuses teenis esikoha sarja liider Meico Vettik.

Msport.ee kirjutab, et kõige kiiremas MX Open klassi kvalifikatsioonis võttis esikoha sarja hetkeliider Meico Vettik, talle järgnesid Hardi Roosiorg ja Tanel Leok. Esimeses võistlussõidus jätsid Vettik ja Roosiorg stardis kõige sisemised kohad valimata, Leok läks seevastu just sisse ja stardikurvi jõiduski Tanel esimesena. Vettik võttis sisse teise koha ja lätlane Edvards Bidzans kolmanda koha. Avaringi lõpus toimus suurem kukkumine, mille algatas Uldis Freibergs. Kaotajaks jäid seal ka Gert Krestinov ja Kaarel Tilk. Kõik kolm said õnneks siiski sõitu jätkata. Kohe läks aga esikohale kõvaks heitluseks ja varsti saigi Vettik liidrikoha enda kätte. Seejärel leidis ka Leok hea sõidurütmi ja mõni ringi hiljem tõusis ta taas ise liidriks. Leok näis olukorda kontrollivat, kuid neli ringi enne sõidu lõppu Tanel kukkus ja langes kolmandale kohale. Vettik hoidis seejärel esikohta kindlalt lõpuni enda käes. Leok üritas küll Bidzansist veel mööduda, kuid see ei õnnestunud ja lätlane lõpetas sõidu kolmandana. Roosiorg lõpetas sõidu neljandana ja Krestinov tõusis tugeva sõiduga viiendaks.

Teist võistlussõitu asus stardi järel juhtima avasõidu võitja Vettik. Samuti hea stardi teinud Krestinov kukkus esimese ringi keskel ja taas pidi ta sõitu viimaselt kohalt jätkama. Vettiku seljataga võttis teise koha sisse Indrek Mägi ja kolmanda koha Bidzans. Kehva stardi tegi Leok, kes hakkas grupi lõpust kiiresti ettepoole liikuma. Sõidust kujunes viimaste aastate üks huvitavamaid ja pingelisemaid sõite. Sõidu edenedes tõusis Bidzans teiseks, Roosiorg kolmandaks ja Leok neljandaks. Varsti oli esinelik tihedalt koos ja käis tõeliselt kõva võitlus iga meetri pärast. Kõige kõvema lõpu suutis teha lätlane Bidzans, kes lõpuks esikoha võttis, Roosiorg lõpetas sõidu teisena, Vettik kolmandana ja Leok neljandana. Esinelik mahtus lõpuks 3 sekundi sisse.

Kolmandat korda tulid sõitjad rajal päeva lõpus, kus õhtlasi otsustati ka Pärnu Kuninga võitja. Kolmas sõit kuulus samuti ka meistrivõistluste arvestusse. Kõige paremini alustas Leok, tema seljataga võtsid kohad sisse Krestinov, Bidzans, Roosiorg ja Vettik. Esimestel ringidel näitas fantastilist kiirust Vettik, kes iga ringiga oma kohta parandaks ja viiendaks ringiks koguni sõidu liidriks juba tõusis. Leokil läks sõidu keskel raskeks ja ta langes viiendale kohale. Vahepeal kolmandal kohal sõitnud Krestinov hoidis jõudu just lõpuks ja see tasus ära, ta oli sõidu lõpus väga kiire ja Vettik teda kinni hoida ei suutnud. Kogu päeva jooksul ebaõnne kogenud Krestinov tõusis sõidu liidriks ning võttis magusa esikoha ja Pärnu Kuninga tiitli. Teisena lõpetas sõidu Vettik ja kolmandana Roosiorg.

Etapi kokkuvõttes teenis 67 punktiga etapivõidu Vettik, teiseks tuli 65 punktiga Bidzans ja kolmandaks 60 punktiga Roosiorg. Enne viimast etappi on Vettikul koos 154 punkti, teisele kohale tõusis 133 punktiga Roosiorg ja kolmandaks langes 130 punktiga Leok.

Meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse 7-8. septembril Tihemetsa krossirajal.

Tagasi üles