Külgkorviga mootorrattad väärivad oma paraadi, kus särada

Copy

Eesti vabariigi 100. sünnipäeva auks 100 külgkorviga mootorratta kogunemise korraldanud paidelane Tõnu Ehasalu ei osanud arvata, et seitse aastat hiljem ei pea ta külkamehi enam tikutulega mööda Eestit taga ajama. Nad tulevad ise iga aasta 20. augustil Paidesse. Nii oli see ka tänavu, kui üle 70 külgkorvi ohjaja põristas Paidest Väätsa kaudu Türile.

Tõnu Ehasalu rõõmustas siiralt, et väikesest algatusest läks tore motoperede üritus lendu. "Südame alt läheb soojaks, kui nüüd helistatakse juba mulle ja küsitakse, kas 20. augustil ikka külgkorvid kogunevad," märkis ta. "Ma ei pea üritust tutvustama ega selgitama, mis on asja eesmärk. Kõik, kes vähegi külgkorvide vastu huvi tunnevad, teavad ja kui saavad, tulevad ka kohale."

Sel aastal kandis üritus nime EW 106 ehk 106 külgkorvi. Selle eesmärk oli Paidesse paraadile ja selle järgselt Türil Alempoisi motomajas toimuvale üritusele kokku saada 106 külgkorviga mootorratast. Esialgsel loendamisel tuli Paidesse külgkorviga tsikliste kokku ligi 70, kuid mõned võisid kampa lüüa ka tee peal või liituda seltskonnaga hiljem motomajas.

Tagasi üles