Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kaitseliidu Järva maleva võistkond koosseisus Alo Aasma, Arti Kõrgesaar, Jürgen Põldma ja Janno Viilup võitsid maailma raskeimaks patrullvõistluseks nimetatud Pitka luurevõistluse. Võistkonna liige Alo Aasma ütles pärast autasustamist Järva Teatajale, et mehed on kõik terved ja võhma on isegi nii palju, et jõuaks ühe või kaks päeva veel võistelda. Tegelikult olid mehed laupäeva pärastlõunal teel koju ja ennustasid, et kui vähegi võimalik, siis magavad jutti 14–16 tundi, sest viimasel kolmel ööl on silm kinni saadud tunniks.

* Nii palju kodukohvikuid, kui nägi möödunud nädalavahetusel, pole Järvamaal arvatavasti kunagi avatud olnud, sest kohvikuid tegutses kõigis kolmes omavalitsuses. Kui Paides ja Oisus sai kodukohvikutes süüa laupäeval, siis Põhja-Järvamaal oli see võimalus ka pühapäeval.

* Taasiseseisvumispäeva üritused said Järvamaal alguse juba päev varem, kui Käravetel ja Türil kogunesid inimesed järvede äärde kontserte kuulama. Käravetel pakkusid rahvalikku muusikalist elamust Ärmoonikud, Marko Matvere ja Jalmar Vabarna, aga Türil viis publiku laululisele mõtterännakule Jaan Tätte. 20. augustil tähistati Paide Vallimäel 33. taasiseseisvumispäeva au ja uhkusega. Peeti pidulikke kõnesid, räägiti isamaa kaitsest ja tänati inimesi, kes näevad vaeva oma kodu kauniks tegemisega.

* Seitse aastat tagasi Eesti Vabariigi 100. aastapäeva auks 100 külgkorviga mootorratta kogunemise korraldanud paidelane Tõnu Ehasalu ei osanud arvata, et aastaid hiljem ei pea ta nii-öelda külkamehi enam tikutulega mööda Eestit taga ajama. Nad tulevad ise igal aastal 20. augustil Paidesse. Nii oli see ka tänavu, kui üle 70 külgkorvi ohjaja põristas sõita Paidest Väätsa kaudu Türile.

Märksõnad

Tagasi üles