Järvamaa korterid püsivad kinnisvaraliigutajate silmis jälle hinnas

Copy
Enampakkumisele pandud korter Türil.
Enampakkumisele pandud korter Türil. Foto: Türi vald

Maa-ameti andmetel tehti 2024. aasta juulis kinnisvaraturul 3281 ostu-müügitehingut, mida on 2 protsenti rohkem kui eelmine aasta. Tehingute koguväärtus oli 365 miljonit eurot, mis on 5 protsenti rohkem kui eelmine kuu, kuid samas 5 protsenti vähem kui eelmine aasta juulikuus.

Eluruumina müüdud korteriomanditega tehti 1703 tehingut, hoonestatud maadega 678 tehingut ning hoonestamata maadega 698 tehingut. Protsentuaalselt tähendab see korterite ja hoonestatud maade tehingute arvu suurenemist võrdluses eelmise aasta sama kuuga vastavalt 2 ja 9 protsenti ning hoonestamata maa tehingute arvu vähenemist 3 protsenti.

Järvamaal tehti juulis 90 kinnisvara ostu-müügitehingut ja seda 4,5 miljoni euro eest. See moodustas 2,7% Eesti selle kuu kinnisvaratehingutest. Kui sisse arvata ka kinkimised ja muud tehingut tehti eelmisel kuul Järvamaal aga 114 kinnisvaratehingut.

Tehingud Järvamaa hoonestamata maaga vähenesid aastataguse ajaga võrreldes 15,2%, hoonestatud maaga 8,3%, kuid tehingud korteritega kasvasid 65,2% ehk kui mullu juulis tehti maakonnas korteritega 23 tehingut, siis tänavu oli neid juba 38.

Tagasi üles