Noortebändide festival paneb suvevaheajale punkti

Copy
Järvamaa noortebände esindab festivalil Paide Hillar Hanssoo põhikooli ansambel La Ettura. Pildil vasakult Luisa Mirell Ivanov, Andri Beets ja Kristen Seeberg.
Järvamaa noortebände esindab festivalil Paide Hillar Hanssoo põhikooli ansambel La Ettura. Pildil vasakult Luisa Mirell Ivanov, Andri Beets ja Kristen Seeberg. Foto: Erakogu

Augusti viimane päev toob Paide Vallimäele omanäolise ürituse, kus lavalaudu vallutavad noortebändid üle Eesti. Sellist suurüritust korraldatakse Paides esimest korda ning asjaosalised loodavad väga, et sellest kujuneb suvelõputava.

Ideehakatise viskas lastekaitsepäeval õhku Ajakeskuse Wittenstein teadusjuht Ründo Mülts, kes mõtiskles Vallimäel olnud üritusel selle üle, et Eestis on kindlasti palju ägedaid noortebände ja miks need ei võiks Kesk-Eestis ühel festivalil kokku saada.

Mõttevälgatusest haarasid kinni Paide Hillar Hanssoo põhikooli huvijuht Diana Väli-Kurnikov ja Paide noortevolikogu liige Maria Rebas, kes otsustasid ürituse eestvedamise enda õlule võtta. Ürituse mõte meeldis ka Wittensteini tegevuskeskusele, Paide muusika- ja teatrimajale, avatud noortekeskusele ja linnavalitsusele, kes kõik lubasid abiks ja toeks olla. «Ka see on üsna erakordne, et üks üritus sünnib kuue organisatsiooni koostöös,» sõnas Väli-Kurnikov.

Tagasi üles