Paide Linnameeskond teenis Tartus neljanda järjestikuse liigavõidu

Copy
Paide linnameeskond võitis Tartu Tammekat 3:1.
Paide linnameeskond võitis Tartu Tammekat 3:1. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee

Paide Linnameeskond mängis laupäeva õhtul Tartus Premium liiga kohtumist Tartu JK Tammekaga ning naasis kindla 3:1 võiduga.

Kohtumine Tartus algas hoogsalt, kui juba neljandal minutil oli lähedal kohtumise avavärav.

Tanel Tammik pääses Tammeka pika audistviske järel mõnelt meetrilt väravast löögile, aga Nikita Baranov klaaris selle olukorra väravajoonelt. Minut hiljem pidi tõrjetööd tegema tartlaste väravavaht Richard Aland, hoides väravast eemal Patrik Kristali madala tsenderduse, mis tegi Tammiku jalast suunamuutuse.

21. minutil läks Paide mängu juhtima, kui Henrik Ojamaa realiseeris värava eest Dimitri Jeppihini suurepärase paremal äärel tehtud eeltöö.

Tormiliselt alanud avapoolaja teine pool suuri sündmusi ei pakkunud. Viimane moment oli 45. minutil, kui Patrick Genro Veelma mängis paremalt poolt karistusala tagant löögile, aga Ebrima Jarju püüdis löögi suurema vaevata.

Paide suurendas teise poolaja alguses kiirelt eduseisu, kui Abdoulie Ceesay korjas üles Tammeka pallikaotuse, leidis sööduga Jepihhini, kes mängis end mööda Rasmus Kallasest ja Herman Pedmansonist ning leidis sööduga taas Ceesay, kes lahendas olukorra külmavereliselt.

50. minutil oli Paide eduseis kolmeväravaline, kui Milan Delevic suunas peaga väravasse Robi Saarma täpse nurgalöögi. 53. minutil oli lähedal Paide neljas ning Ceesay teine värav, kui taas oma väljakupoolel palli kaotanud Tammekalt võitis palli Patrik Kristal, aga tema söödu järel ei saanud Gambia ründaja palli raami.

66. minutil oli Tammekal võimalus kaotusseisu vähendada, kui Delevic kukutas Paide karistusalas Pedmansoni, mistõttu määras Kevin Kaivoja kodumeeskonna kasuks penalti. Palli taha astunud Olawale Tanimowo ja Jarju duellis jäi peale külaliste väravavaht, kes hiilgas ühekäetõrjega. Kuus minutit hiljem said tartlased siiski värava kirja, kui Akaki Gvineria, kui ta lõi kasti keskelt Tanimowo söödu peaga vasakusse alumisse nurka.

Kuigi tartlased otsisid mängu lõpus isukalt väravalisa, siis Gvineria Premium liiga karjääri esimene tabamus jäi tartlaste auväravaks. Paide sai tulemusega 3:1 neljanda järjestikuse ning hooaja 14. liigavõidu, Tammeka sai tabelisse teise järjestikuse ning hooaja 12. kaotuse.

Paide Linnameeskonna järgmine Premium liiga kohtumine leiab aset 1. septembril Tallinnas, kui vastamisi minnakse endast tabelis eespool oleva Nõmme Kalju FC-ga.

Tagasi üles