Rattaorienteerujad tegid Eesti meistrivõistlustel medaliväärilisi sõite

Copy
Kennet Keerberg võistlushoos.
Kennet Keerberg võistlushoos. Foto: OK Põlva Kobras

Rattaorienteerumise tänavused Eesti meistrid selgusid lühi- ja tavarajal Mooste lähistel Ahja jõe äärsetel maastikel ning sprindirajal Põlva linnamaastikul.

Paul Poopuu JOKAst selgitas, et tavapäraselt heideldakse Eesti meistrivõistlustel kahel päeval ja kolmel erineval võistlusalal. „Avapäeval selguvad meistrid lühirajal ja sprindis ning teisel päeval tavarajal.”

Võistlused olid Järvamaa orienteerumisklubi JOKA rattaorienteerujatele edukad, koju toodi erinevates vanuseklassides mitmeid medalivõite. Eriti tublid olid noororienteerujad, kes jõudsid medalivõitudeni kõigil võistlusaladel.

Nii andis Poopuu teada, et neidude N17 vanuseklassis oli kõigil võistlusaladel kindlaks võidusoosikuks tänavuse aasta noorte Euroopa meistrivõistluste üheksas neiu Anett Liisa Parts. „Oma paremuse suutis ta kindlalt maksvusele panna ka Eesti meistrivõistlustes, kui lõpetas kõigil kolmel võistlusalal kindla eduga võitjana,” sõnas ta.

Osalemas oli teinegi JOKA klubi neiu Lisete Solenikov, kes küll medalivõiduni ei jõudnud, ent näitas siiski tublit sõidu- ja orienteerumisoskust lõpetades lühi- ja tavarajal viiendana.

Noormeeste M17 klassis on Poopuu hinnangul järjest kindlamini orienteerumisradadel hakkama saanud Kennet Keerberg, kes nüüd suutis oma hea rattasõidu taseme edukalt orienteerumisoskustega siduda ja lõpetas võistluse lühi- ja tavarajal Eesti meistrina. „Sprindis tabas teda tehniline viperus, kui lagunes ratta kaardialuse kinnitus ja tulemuseks jäi kuues koht,” märkis ta.

Medalita sprindirajal JOKA noormehed siiski ei jäänud, sest trennikaaslane Raiko Kaasiku sõitis end 16 noormehe konkurentsis pronksile. Sama koha suutis ta välja sõita ka tavarajal ja lühiraja võistluse lõpetas neljandana. Esikümnesse jõudsid klubi noormeestest ka Oliver Viitmaa tavaraja seitsmenda kohaga ja Timo Poopuu oli samal alal üheksas.

Ka meejuuniorid küündisid kõigil võistlusaladel medalivõiduni. Marten Pressmann sõitis end hõbedale lühirajal ja sprindis ning Maanus Udam kordas sama kohta tavarajal. Lisaks võitis sprindis pronksi Raiko Alliksaar.

Meeste põhikassis oli lühi- ja tavarajal stardis Priit Poopuu, kes seekord medalitele konkureerima ei küündinud ja parimaks tulemuseks jäi tavaraja kuues koht. Küll aga startis ta sprindis oma vanuskohases M40 klassis ja võitis seal kindlalt kuldmedali. Naisveteranide N50 vanuseklassis võitis Rita Ojala pronksmedali nii lühirajal, kui sprindis. Meesveteranidest jõudis esikuuikusse M60 vanuseklassis Raivo Pellja.

Järgmised Eesti meistrid selguvad nädala pärast öises orienteerumises Võrumaal.

Tagasi üles