Evely Kaasiku jooksis end Euroopa meistrivõistlustel viiendaks

Toimetaja: Kuido Saarpuu
Copy
Ungaris olnud orienteerumisjooksu Euroopa meistrivõistlustel näitas Evely Kaasiku taas oma kuulumist Euroopa ja maailma paremikku, tulles viiendale kohale.
Ungaris olnud orienteerumisjooksu Euroopa meistrivõistlustel näitas Evely Kaasiku taas oma kuulumist Euroopa ja maailma paremikku, tulles viiendale kohale. Foto: Anu Uhotoinen

Ungaris Moris peetud orienteerumisjooksu Euroopa meistrivõistlustel tõestas Evely Kaasiku jälle oma kuulumist Euroopa ja maailma paremikku, tulles raskel tavarajal viiendale kohale.

Naiste 10,8 kilomeetri pikkusele rajale startis 115 naist maailma edetabeli reitingu järgi, kus kõige tugevamad olid stardi­rivi lõpus. Evely Kaasiku jooks sujus. Vaheaegades oli ta kogu aeg liider ja finišis tõusis kümnesekundise eduga liidriks lõpuajaga 1:39.55. «Ent arvestama pidi sellega, et 18 konkurenti läksid rajale pärast teda,» ütles orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu. «Evely liidriaeg püsis seni, kuni viis viimast kõige tugevama asetusega naist said stardi ja vaatamata kolmeminutisele intervallile kohtusid juba poolel rajal omavahel. Üheskoos arendasid nad tugevat tempot ning olid üksteisele mõneti toeks ka orienteerumissooritusel.»

Poopuu lisas, et lõpujoonel olidki neli viimasena startinud naist kiiremad kui Evely Kaasiku, kelle lõpptulemuseks jäi viies koht. «See on siiski Evely ja ka Eesti naiste senine parim tulemus tiitlivõistlustel tava­rajal,» märkis ta.

Tagasi üles