Mõisa koduleht juhatab hasartmängumaailma

Copy
Roosna-Alliku mõisa kohta internetist teavet otsides võib sattuda kodulehele, mis juhatab lugeja hoopis hasartmängumaailma.
Roosna-Alliku mõisa kohta internetist teavet otsides võib sattuda kodulehele, mis juhatab lugeja hoopis hasartmängumaailma. Foto: Postimees.ee

On teada-tuntud tõde, et omal ajal Eestimaal elanud mõisnike meelishobide hulka kuulusid muuhulgas hasartmängud. Oli üsna tavaline, et mõnel õhtul mängiti kaardilaua ääres maha nii tallitäis ratsahobuseid, või kui õnn mängija poolel polnud, ka kogu mõisakompleks.

Küllap mängisid omal ajal õnnemänge kunagised Roosna-Alliku mõisa valitsejadki von Rosenid ja von Stackelbergid, ent tänapäeval on igasugused hasartmängud selles Pärnu–Rakvere maantee lähedal asuvas mõisahoones välistatud, sest juba aastakümneid tegutseb selles kool, millel hasartmängudega mingit pistmist pole.

Järva Teatajale saadetud vihje järgi on kummaline, et mõisa kohta internetist teavet otsides võib sattuda veebilehele roosnaallikumois.ee, mis justkui viitabki mõisale ja seal tegutsevale koolile, ent lehe avanedes vaatab vastu hoopis isesugune teave.

Tagasi üles