Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kuigi 1. september on alles pühapäeval, oli uue kooliaasta esimene avaaktus juba kolmapäeval. Kõige varem lõppes suvevaheaeg Paide gümnaasiumi õpilastel. Paide gümnaasiumi koolijuht Margo Sootla sõnas, et kui eelmisel aastal oli ta rõõmus selle üle, et uusi õpilasi tuli 75, siis tänavu on neid koguni 84. Väga palju õpilaste arv suureneda enam ei saagi, sest majas on ruumi 250 gümnasistile.

* Kuu aega tagasi kirjutas Järva Teataja, et Paide muusika- ja teatrimaja kohvikut peab järgmised viis aastat ekspoliitik Priit Toobali firma, mis võitis 19. juunil välja kuulutatud riigihanke. Viimased viis aastat muusika- ja teatrimajas kohvikut pidanud Priit Põder pöördus hanke suhtes rahandusministeeriumi poole, saamaks teada, kas hanke kõik tingimused olid seaduslikud. Seejärel otsustas Paide muusika- ja teatrimaja hanke kehtetuks tunnistada ja pakkus Põdrale ajutist lepingut kuni aasta lõpuni. Tööst ilma jäänud Priit Toobal kirjutas Facebooki juhtunu kohta pika postituse, kus viskab õhku isegi kahtlustuse, et Paide linnajuhid võivad olla korrumpeerunud.

* Koeru keskkooli 2018. aastast juhtinud Jaan Kabin suundus eelmise õppeaasta lõpul pensionile, mis tähendas kooliperele, peagi on oodata uut direktorit. Alates septembrist ongi uus direktor õpilasi tervitamas ning kool saab edasi astuda uue hingamisega, mis justkui on paljudele tuttav vana hingamine. Nimelt hakkab kooli juhtima selle kunagine õppejuht Anneli Eesmaa.

* Pärnust pärit grafitikunstnik Kryptic, kes viimasel ajal on järvalastele tuttavaks saanud Aravetele tehtud seinamaalingute kaudu, on nüüd otsimas järgmisi majaseinu, millele ilmet anda.

* Eelmisel reedel ja laupäeval filmiti Paide muusika- ja teatrimajas stseene järgmisel hooajal linastuvale Eesti filmile «Jan Uuspõld läheb koju». Armastatud näitlejate kõrval said massistseenides kaasa teha ka Järvamaa inimesed ja rallirahvas.

* Ungaris Moris peetud orienteerumisjooksu Euroopa meistrivõistlustel tõestas Evely Kaasiku jälle oma kuulumist Euroopa ja maailma paremikku, tulles raskel tavarajal viiendale kohale.

Märksõnad

Tagasi üles