Türi vald otsib tublisid inimesi, keda tunnustada

Copy
Türi valla aukodaniku märk.
Türi valla aukodaniku märk. Foto: Türi vallavalitsus

Üheks Türi valla traditsiooniks on valla aastapäeval tunnustada oma tublisid ja ettevõtlikke inimesi. Ettepanekuid aukodaniku nimetuse, vapimärgi ning hõbedaste ja kuldsete aumärkide andmiseks saab esitada kuni 19. septembrini.

Türi valla aukodaniku nimetus antakse füüsilisele isikule erilise austuse avaldusena Türi vallale osutatud väljapaistvate teenete eest. Ettepanekuid Türi valla aukodaniku nimetuse andmiseks võivad teha füüsilised ja juriidilised isikud, asutused ning vallavalitsus ja vallavolikogu. Türi valla aukodaniku nimetuse andmise otsustab vallavolikogu Türi valla aukodanikuks nimetamisel antakse isikule Türi valla vapimärk ning isiku nimi ja teenete loetelu kantakse Türi valla auraamatusse.

Türi valla kuldne aumärk antakse täisealisele füüsilisele isikule Türi vallale osutatud silmapaistvate teenete ja valla huvides tegutsemise eest.

Türi valla hõbedane aumärk antakse 7-26-aastasele tublile noorele, kiitusega ning kuld- või hõbemedaliga koolilõpetajale, Eesti meistri- või rahvusvahelisel võistlusel auhinnalisele kohale tulnud noorsportlasele või üleriigilisel või rahvusvahelisel konkursil auhinnalisele kohale tulnud noorele.

Ettepanekuid Türi valla aumärgi, kuldse ja hõbedase aumärgi andmiseks võivad teha füüsilised ja juriidilised isikud, asutused ning vallavalitsus ja vallavolikogu. Tunnustused antakse üle 22. oktoobril toimuval Türi valla aastapäeva pidulikul aktusel.

Märksõnad

Tagasi üles