Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeval oli Türi kultuurikeskuses Järvamaa õpetajate õppeaasta avaseminar, kus koolide ja lasteaedade õpetajad ning juhid ammutasid algavaks aastaks inspiratsiooni ning kohtusid pärast pikka suvevaheaega vanade ja uute kolleegidega. Paljudele õpetajatele oli see päev aga tavapärasest pidulikum, sest välja kuulutati Järvamaa haridusvaldkonna parimad. Kiitust ja aplausi jagus ning lavalt käis läbi üle poolesaja 11 kategooriasse tunnustada esitatud kandidaadi ja laureaadi.

* Inimesed kuuluvad elu jooksul eri suhtlusgruppidesse, mis vahel kattuvad, vahel mitte – perekond, sõbrad, kolleegid, endised kursuse- või praegused koorikaaslased, majanaabrid. Järvamaal on seltskond sõbrannasid, kes kohtuvad omavahel ainult Elroni rongis. Naised on kõik eri taustaga ja elavad eri elusid, aga kui nad Türil rongile astuvad, et Tallinna või selle lähistele tööle sõita, saavad neist tunniks ja neljakümneks minutiks parimad sõbrannad, et üksteise tegemistele kaasa elada, murede korral tuge pakkuda või koos sünnipäevigi tähistada.

* Alates augusti eelviimasest nädalast tuleb Järva-Madise koguduse liikmetel leppida tõsiasjaga, et õpetaja Jane Vainu nad teenistustel ei näe. Õnneks pole õpetaja kogudust lõplikult hüljanud ega asunud teenima mõnda teist kogudust, vaid Vain võttis ette järjekordse palverännuteekonna.

* Kui veel mõni aasta tagasi andis Järva vallas keskharidust kolm kooli, Aravete keskkool, Järva-Jaani gümnaasium ja Koeru keskkool, siis nüüd jätkab seda üksnes Koeru kool.

* Ekslik olnuks arvata, et eelmisel nädalal Balti keti 35. aastapäeva auks läbi Järvamaa vuranud vanatehnika kolonni kohalikke inimesi ja nende nostalgiasõidukeid ei mahtunud. Mahtus ikka küll. Täpsema silmaga tehnikasõber võis sõidu Eesti-osast kuni Lätti Valmierani leida Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga peremehe Tuve Kärneri koos lähedastega. Nemad võtsid kahepäevase sõidu ette 1987. aastast pärit musta Volgaga, silt «Muuseumipapa» auto armatuurlaual ilutsemas. Sõit jäi lühikeseks mitte tahtmatuse, vaid töökohtuste tõttu.

* Kui Türi looduspiltnik Annika Kivimäe oma viimase viie aasta töö rajakaamerate talletatuga kokku võttis, selgus, et väärt pilte ja videoid oli kogunenud sedavõrd palju, et tavalise andmekandjaga pole seal midagi teha.

* EELK Paide Püha Risti koguduse juhatuse esimehe Joel Riki sõnul on pikalt kestnud koostöö kiriku, Arvo Pärdi keskuse ja Paide linnavalitsusega vilja kandnud ning tänavu tähistame Paides sündinud maailmakuulsa muusiku sünnipäeva jälle suurejoonelisemalt. Rikk on rahul, et Pärdi pidunädala ettevalmistustes on koguduse kõrval kaasa löönud ka muusikakool, kunstikool ning muusika- ja teatrimaja. Pidunädal algab 9. septembril muusika- ja teatrimajas avatava näitusega «Joonistades Arvo Pärdi loomingut». Nagu näituse pealkirigi ütleb, joonistasid kunstikooli õpilased seda, mis neile Pärdi loomingule mõeldes pähe tuli.

Märksõnad

Tagasi üles