Paide jalgpalliakadeemiat hakkab juhtima Soome treener

Copy
Mika Laurikainen asub juhtima Paide Linnameeskonna jalgpalliakadeemiat.
Mika Laurikainen asub juhtima Paide Linnameeskonna jalgpalliakadeemiat. Foto: Paide linnameeskond

Paide Linnameeskonna jalgpalliakadeemia uueks juhiks saab kogenud soomlane Mika Laurikainen, kes on varem töötanud nii Soome noortekoondiste peatreenerina kui ka Turun Palloseura (TPS) peatreeneri, spordidirektori ja noortetöö juhi ametikohtadel. ​Lisaks tema kandvale rollile septembris alustavas jalgpalliakadeemias saab UEFA Pro litsentsi omavast Laurikainenist Järvamaa klubi noortesüsteemi metoodiline juht.

61-aastane Laurikainen alustas oma karjääri 90ndate lõpus TPS-i duubelvõistkonna peatreenerina, hiljem tõusis TPS-i esindusmeeskond tema juhtimisel tagasi Veikkausliigasse. Pärast tööperioode Myllykosken Pallos ja Pietarsaari Jaros sai Laurikainenist 2009. aastal Soome U19 koondise peatreener. Aastatel 2011–2013 juhendas ta Soome U21 koondist. Lisaks täitis ta Soome jalgpalliliidus mängijate arendusprogrammi tehnilise osakonna direktori rolli, vastutades noortekoondiste programmide koordineerimise ja arendamise eest.

Noortekoondiste perioodile järgnes naasmine TPS-i, kus ta töötas esindusmeeskonna peatreenerina aastatel 2014–2018. Selle aja jooksul õnnestus tal viia meeskond 2017. aastal tagasi Soome kõrgliigasse. Lisaks juhtis ta akadeemiaprogrammi, mille raames arendati noormängijaid ja valmistati neid ette professionaalseks karjääriks.

Tagasi üles