Jalgrattaretk viib viinaköögist viinakööki

Copy
Jalgrattaretk. Pilt on illustratiivne.
Jalgrattaretk. Pilt on illustratiivne. Foto: Gerthrud Grents

Jalgrattaretk viinaköögist viinakööki koos söögi ja degustatsiooniga toimub pühapäeval, 22. septembril kell 10–17 Järvamaal Järva vallas. Retke algus ja lõpp Koeru Arukülas MTÜ Tarest Saunani kogukonna küünis.

Umbes 30-kilomeetrisel rattaretkel külastatakse Järva vallas Koeru piirkonnas asuvaid kohalikke viinaköökide ning mõtiskleme nende tekkimise ja hääbumise põhjusteste üle.

Retk kulgeb marsruudil Aruküla-Udeva-Preedi-Kapu-Aruküla. Retke pauside ajal pajatab põnevaid lugusid piiritusetööstuse ammustest aegadest Järvamaal ja Eestis viinaköökide entusiast Erle Võsa-Tangsoo Eesti Piiritusetööstuse Muuseumist.

Retke lõpus kostitab grillmeister Mäx kõiki elaval tulel valinud maitsva ja tugeva liharoaga ning degusteeritakse Moe viinavabriku ja Muddis Õllevabriku tooteid. Sakuskaga degustatsioon kestab umbes 1 tund ja selle ajal kuuleb huvitavaid lugusid Moe saamisloost ja tootmisest. Degustatsiooni asemel on võimalik valida eriti rammus koorejäätis Premialt. Degustatsioonile järgneb kohvi ja koogipaus.

Retk kuulub muinsuskaitsepäevade „Hoiame ühendust“ programmi, mille fookuses on tänavu ajaloolised teed, transport, side ja võrgustikud.

Matk sobib kõigile, kellele meeldib vähesel või suurel määral jalgrattaga sõita ja kellel on väiksem või suurem huvi kohaliku ajaloo ja arhitektuuri vastu.

Matk on tasuline.

Tagasi üles