Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Statistikaamet avalikustas, et tänavu teises kvartalis oli keskmine brutokuupalk 2007 eurot, mis on 7,2 protsenti kõrgem kui eelmise aasta samal ajal. Kui praegune palgakasv Järvamaal jätkub, siis peaks keskmine palk tõusma üle 2000 euro 2027. aasta teises pooles.

* Reede pärastlõunal saatis Järva vallavolikogu opositsioonipoliitik Arto Saar vallavalitsusele ettepaneku Aravete uue lasteaia ehitus peatada. Eelmisel kuul kinnitati Aravete­ uue lasteaiahoone ehitaja ja lähipäevil hakatakse ka sellekohast lepingut sõlmima. Enne uue lepingu sõlmimist otsustasid opositsioonipoliitikud juhtida siiski tähelepanu olulistele asjaoludele. Järva vallavanem Toomas Tammik on ettepanekust veidi hämmingus ja sedastas, et peagi on algamas valimisaasta. «Ettepaneku esitajad peaksid tajuma, et sellises faasis projekt on pikaajaline teema ja selle taga on kaalutletud otsused. Leian, et säärased populistlikud ettepanekud on lihtne valimispropaganda,» lausus ta.

* Teadmistepäeval keedeti Türi kogukonnamajas talgute korras õunamoosi, mis on laupäeval peetaval õunafestivalil üks müügihitt. Tulu läheb kogukonnamaja hüvanguks. Moositalgutel oli töös 16 kätepaari, aga inimesi käis sealt ürituse ühe eestvedaja, Aili Avi andmetel läbi ligi 60. «Inimesi vooris pidevalt sisse ja välja. Ikka osteti midagi ja asuti taas teele,» sõnas ta.

* Augusti viimasel õhtupoolikul, päev enne kooliaasta algust korraldasid Paide noored esimest korda Vallimäel suve lõppu tähistava noortebändide festivali. Lavale jõudis seitse eripalgelist muusikakollektiivi üle Eesti, kes nautisid täiel rinnal seda, mida nad teevad.

* Pärast pühapäevast 4:2 võitu Nõmme Kalju FC üle meeskonna kodustaadionil Hiiul on seis Premium liigas vägagi tasavägiseks läinud. Paide linnameeskonda lahutab kolmandast kohast ainult üks punkt ja teisest kohast kaks punkti. On, mille nimel edasi võidelda isegi siis, kui tiitlivõit tundub küündimatus kauguses olevat.

Märksõnad

Tagasi üles