Pererahvas ootab külastajaid taluaeda ja kodukohvikusse

Copy
Silja Vagula selgitusel pole küüslaugufestivalil peetaval konkursil oluline mitte see, kui palju mugul kaalub, vaid hoopis selle läbimõõt. «Lapikutel on rohkem võidulootust,» sõnab ta.
Silja Vagula selgitusel pole küüslaugufestivalil peetaval konkursil oluline mitte see, kui palju mugul kaalub, vaid hoopis selle läbimõõt. «Lapikutel on rohkem võidulootust,» sõnab ta. Foto: Kristo Kivisoo

8. septembril kell 11-17 avavad oma uksed 21 Põhja-Eesti triiphoonet, aeda ja verandat, mille külastajatele pakutakse kogemust õue laiendatud eluruumist, toidukasvatusest ja toidu nautimisest. Põnev ettevõtmine ulatub ka Järvamaale.

Iga aed, terass ja kasvuhoone on unikaalne, peegeldades pererahva ja ettevõtte nägu ja tegemisi. Külastajaid ootab ka Järva vallas asuv Alt-Kirjapi talu, mille pererahvas tutvustab oma taluaeda, sel päeval avatud kodukohvikus aga pakutakse omavalmistatud küpsetisi, mis on valmistatud enamjaolt talus kasvatatud ning metsast korjatud toorainest. Võimalik on kaasa osta talus kasvatatud keemiavaba köögivilja, sh. küüslauku ja sibulat.

Lastele on sel päeval taluõuel avatud mõnus ajaveetmise paik, kus on erinevad kiiged, batuut ja saab jälgida väikeste loomade ja lindude igapäeva elu. Vihmasaju eest saavad külastajad varju suures talveaias.

Tagasi üles