Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide perearst Ingrid Alt ütles, et vanemad peaksid täie tõsidusega üle vaatama laste vaktsineerimiskalendri veendumaks, et kaitsesüstid on tehtud. «Vale on arvata, et need haigused, mille vastu lapsi vaktsineeritakse, on tänapäeval kadunud. Ei ole. Suuresti just vähenenud vaktsineerimiste tõttu on taas levima hakanud poliomüeliit, leetrid, läkaköha ja nii mõnigi teine haigus, millest on aastaid räägitud, et neid praktiliselt polegi,» lausus ta.

* Veidi enam kui aasta tagasi kirjutas Järva Teataja sellest, kuidas Paide Soo tänava inimesed, täpsemalt nende autod, on langenud salapäras(t)e ründajate ohvriks. Nimelt käis öösiti keegi Toyotade kapoti all oma hambaid teritamas, tehes seda nii kütuse- kui ka tosoolivooliku kallal, aga näris auguliseks ka kapoti polsterduse. Tõsi, kuna pahategija käis autode kallal öösiti, siis teda tuvastada ei õnnestunudki, ent autoomanikud kahtlustasid mõnd kärplast. Hiljaaegu tekkisid soovimatud allüürnikud Türi vallas Taikses elava Kristina Gudinase majapidamisse. Gudinas pakub­, et tõenäoliselt on need pisikiskjad tema maja läheduses toimetanud juba paari aasta jagu, sest aeg-ajalt on ta leidnud maja juurest kiviparketilt kummalise kujuga väljaheiteid, mis, nagu hiljem internetist ja meediast uurides selgus, just kivinugistele omased ongi.

* Paide kunstikooli õpetaja Natalia Haug üllitas uue õppeaasta alguse puhul lastele mõeldud värviraamatu «Rebased linnas». Raamat viib mudilased koos toredate rebastest tegelaskujudega loovale kunstilisele rännakule tuntud Eesti linnadesse.

* Neljapäeval oli Paides E-Piima uues kõrgtehnoloogilises tehasekompleksis tseremoonia ehitustööde ametliku lõpu puhul. Tseremoonia käigus avas ehituse peatöövõtja Nordeconi AS tehase perele tehtud kingituse, milleks on piimatööstust sümboliseeriv täiselusuuruses lehma kujutav taies «Maali».

* Neljapäeval avas Paides Pärnu tänaval uksed Quattro Care lemmikloomapood. Quattro Care poodide-kliinikute juhataja Laura-Liisa Voojärv selgitas, et Quattro Care on lemmikloomapood, mis tegeleb peamiselt nende põhitootemargi lemmikloomatoidu turunduse ja müügiga.

* «Üheksa korda mõõda ja üks kord lõika» – just selline vanasõna võiks iseloomustada Aravete tulevast lasteaeda. Üheksa korda on mõõdetud ja neljapäeval allkirjastasid pooled lepingu. Jääb vaid oodata 2025. aasta sügist, mil tuleb lint läbi lõigata.

* Sel nädalal sai teoks Väätsa kogukonna ammune unistus laste mänguväljakust spordirajatiste kõrval. See peaks treener Taavi Partsi hinnangul igas vanuses kohalikke lapsi sammukese spordile ja aktiivsele ajaveetmisele lähemale tooma.

* Neljapäeva keskpäeval avas Paides Keskväljak 17s uue poe Kaubahaldjas, mis on suurema kaubavalikuga edasiarendus seni sadakond meetrit eemal tegutsenud Roometi rõivaärist. Teisisõnu kolis kauplus kesklinnale ja ostjatele lähemale.

Märksõnad

Tagasi üles