Värsked maailmameistrid ei jää loorberitele puhkama

Copy
Romet Jürgensonil ja Siim Ojal oli Kreeka rallil vaid üks eesmärk: tuua auto iga hinna eest üle lõpujoone ja teha seda esikolmikusse jõudes.
Romet Jürgensonil ja Siim Ojal oli Kreeka rallil vaid üks eesmärk: tuua auto iga hinna eest üle lõpujoone ja teha seda esikolmikusse jõudes. Foto: Fia Rally Star/facebook

Teekond, mille paidelane Romet Jürgenson on paari aastaga läbi teinud, kõlab paljudele autorallihuvilistele nagu muinasjutt. Mängukonsooli tagant ralliautorooli jõudnuna suutis ta näidata äärmiselt suurt sihikindlust ja töökust ning võtta Junior WRC klassis teise eestlasena maailmameistritiitli. Temaga masinat jagav paidelane Siim Oja on esimene eestlasest kaardilugeja, kes on selle tiitlini jõudnud. Seega tegid mõlemad omal viisil ajalugu.

Romet Jürgenson ei varjanudki enne Kreeka rallile sõitu, et neid ootab ees eriliselt pingeline etapp. Jah, nad olid enne seda küll 12 punktiga juunioride klassi liidrid, kuid see ei lugenud midagi, sest üks tobe viga võinuks kõik pea peale keerata.

Jürgenson ütles, et nende põhieesmärk Junior WRC etapil oli sõita võistlus esikolme piirimail lõpuni. Neil tuli vastu pidada kolm päeva, 15 kiiruskatset ja 305,30 katsekilomeetrit. «Kuna viimasel osavõistlusel olid mängus topeltpunktid, siis teadsime, et meile piisab sellest, et tiitel võita,» selgitas ta. «Aga isegi seda näiliselt lihtsat eesmärki oli keeruline täita, sest Kreeka olud olid sedavõrd karmid. Kuklas oli teadmine, et katkestada ei tohi mingil juhul, autot tuleb igal võimalikul moel säästa ja ühekski rumaluseks ruumi ei ole.»

Tagasi üles