GALERII JA VIDEO Rahvatantsujuhendajat tabas ootamatu üllatus sünnipäevahommikul

Copy

Tänane hommik tõi Aravete rahvatantsijate juhendajale Ruth Kaasikule juurde ühe aastaringi. Antud sündmust aga ei lasknud mööda tema juhendatavad, kes otsustasid hommikul veidi enne kella seitset korraldada Kaasikule suuremat sorti ning väga pikalt planeeritud üllatuse.

2015. aasta sügisel veenas Ruth Kaasiku ära seltskonna naisi, lubadusega minna Naiste Tantsupeole. Tantsupeol käidud, ei tahtnud naised enam laiali minna ja nii alustatakse tänavu üheskoos juba kümnendat hooaega. Esimesel aastal kanti nime Kekutajad, kuid naistepeo proovides, kus sebimist oli palju ja olukord veel tantsijatele uus, püüti elevil Aravete rahvatantsijate tähelepanu liigijuhi poolt: "Teie, sebijad seal," nõnda oligi otsustatud, et rühm kannab edaspidi nime Sebijad.

Tantsijad ise kirjeldavad, et rühma poolt loodud tantsu muusika iseloomustab juhendaja Ruthi, kuid mitte täielikult. Tantsijad kirjeldavad oma juhendajat järgmiselt: "Kui vaja on ta justkui kubjas, kes tantsima ajab, kui vaja hoiab kätt ja aitab," ütleb Kristi Licht. "Ruth on nõudlik ja täpne, hooliv ja arvestav," kirjeldab Liis Kopelmann. "Tants on tema kirg, eelkõige tundub, et just rahvatants. Me usume, et igal tublil juhendajal võiks olla päris oma tants ja just selle me oma rühma ja juhendaja ühiseks juubeliaastaks kokku keerutasimegi," ütles lõpetuseks Getter Jõerand.

Tagasi üles