Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Viimase aja suurim poliitiline skandaal on olnud sihtasutuse Järvamaa juhi Siret Pihelga lahtilaskmine, mis peaks neljapäeval uue juhi valimisega punkti saama. Järva Teataja andmeil asub sellele kohale riigikogu liige.

* Mõne nädala eest võisid iga päev Paide ja Türi vahelisel maanteel liiklejad märgata, et Kirna mäel oli teeservas tavapärasest rohkem askeldamist, kui töömehed ja tehnika seal tegutsesid. Askeldamise tulemusel seirab nüüd posti otsast teed kaamera. Tõsi, tegemist pole kiiruskaameraga, seda kinnitab ka transpordiameti teeseadmete ekspert Theodor Vegmann. «Kirnasse paigaldati teeilmajaam, mille koosseisus on ka teekaamera. Teekaamera teeb teepinnast foto iga kümne minuti järel ja selle eesmärk on anda ülevaade teeoludest,» selgitas­ ta.

* Vodja koolist umbes paar kilomeetrit eemal asuvasse metsa kevadel rajakaamerat kontrollima läinud õpetaja ehmatus oli suur, kui ta mõistis, et loodusretkedel ja -vaatlustel on kriips peal, sest seal müttas harvester.

* Koigi kooli kaheksandikud said esimesel koolinädalal peaaegu kõiki õppeaineid lõimiva kogemuse soos ja rabas. Puhta vee teemapargi korraldatud räätsamatk kätkes endas nii füüsikat, bioloogiat, liikumisõpetust, võõrkeeli kui ka käsitööd.

* Eelmisel laupäeval tähistas Naiskodukaitse Taagepera lossi kristallsaalis oma 97. aastapäeva. Aastapäeva tähtsaim osa oli organisatsiooni ühe kõrgeima autasu – Liiliaristi III klassi teenetemedali kätteandmine. Liiliaristi III klassi teenetemedal on Naiskodukaitse üks kõrgeimatest tunnustustest, mida antakse välja tegevliikmetele eeskujuliku teenistuse eest. Naiskodukaitse Liiliaristi III klassi kavaler Taive Saar on Naiskodukaitse Järva ringkonna liige.

* Kooliaasta alguse puhul on paslik korrata üle, et kõik omavalitsused maksavad esimest korda kooli mineva lapse toestust. Paide linnavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Annely Erm ütles, et esimest korda kooli mineva lapse toetus on 200 eurot ja see summa on püsinud 2020. aastast.

* Paide linn tähistab selle kuu lõpus 733. aastapäeva. Kontsertaktusel tunnustatakse sel puhul silmapaistvaid linlasi ja häid koostööpartnereid. Kuigi linna aukodanik ja vapimärgi saajad pole veel selgunud, need kinnitab volikogu septembri istungil, on linnavalitsus välja valinud 20 isikut ja ettevõtet, kes pälvivad tänavu linna tänukirja.

Märksõnad

Tagasi üles